Fläsk med löksås – FAVORIT I REPRIS!
En mer älskad klassiker bland husmanskosten guldkorn måste vara stekt fläsk med löksås. Enkla ingredienser, rena smaker och så förtrollande gott! Nu dammar jag av mitt allra bästa recept på den här godingen.
4 – 6 port Det här behöver du : Ca 700 gram rimmat stekfläsk 6 – 8 gula lök (mindre storlek) 2 msk smör till stekning 1 msk strösocker 1 kycklingbuljongtärning 1 grönsaksbuljongtärning Ca 6 dl vatten 1 dl grädde 1 tsk kinesisk soya Salt och vitpeppar GÖR SÅHÄR : Stek fläsket knaprigt. Varmhåll det i en ugnsfast form med folie över i ugnen på ca 80 grader. Skiva löken och fräs på i stekpanna med smör på medelvärme. Låt den steka sakta och länge. Tillsätt socker, buljongtärningar och slå på vatten lite i taget under ca 30 minuter. Runda av med en skvätt grädde och lite soya. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med nykokt potatis och gröna ärtor.
Smaklig måltid!
Fläsk med löksås – FAVORIT I REPRIS!
En mer älskad klassiker bland husmanskosten guldkorn måste vara stekt fläsk med löksås. Enkla ingredienser, rena smaker och så förtrollande gott! Nu dammar jag av mitt allra bästa recept på den här godingen. 4 – 6 port Det här behöver du : Ca 700 gram rimmat stekfläsk 6 – 8 gula lök (mindre storlek) 2 […]
Örter på sista versen


Ett snabbt litet tips till alla örter som börjar sjunga på sista versen! Dom ser lite vissna och slokna ut, och trots upprepade återupplivningsförsök så vill dom inte! Vad ni än gör. Kasta inte!!  Här har jag ett knippe timjan som inte alls tycker om de fagra gröna livet längre, det får helt enkelt bli torkad ört istället!

Bind ihop ett knippe med natursnöre och häng upp på tork. En bit cellofan runtom håller örterna fräscha från damm och flugor när dom har torkat! Förvara sedan mörkt. Bara att smula ner i grytor, såser eller sallader! Ja, de va dagen lilla spartips de! ;-)