En gryta med kombinationen kyckling-bacon som inte är helt fel, god gryta som kan serveras men sallad enligt LCHF metoden.
Kycklinggryta i ugnen med bacon och champinjoner
Portioner: 4-5 st
Ingredienser
140g bacon
4 kycklingfiléer
1 gul lök
300-400 g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
½ dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 dl riven parmesanost
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Strimla bacon och stek. Lägg på ett hushållspapper för att rinna av.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform.
Skär löken i klyftor och skiva svampen och stek. Häll i creme fraiche, grädde och tomatpuré och låt röran koka upp. Ta av från värmen och rör i parmesanen.
Lägg lök- och svampröran ovanpå kycklingen och toppa med baconet. Gratinera i ca 15 minuter i 225 grader.