Röding med grönsakspytt 1 port
1 röding eller annan god fisk ca 250-300 g med ben
Salt och peppar
Smör till stekning
Pytt
1 dl aubergine i bitar
2 cocktailtomater i bitar
½ dl gul paprika i strimlor
2 msk strimlad purjolök
2 msk smör/kokosolja
Chiliflingor
Salt
Bryn kokosolja/smör, lägg i auberginen och låt den få färg runtom. Krydda med salt och chili.
Tillsätt de övriga grönsakerna, sväng runt i pannan ett par minuter inte för länge för då blir de mosiga.
Krydda fisken väl både in- och utvändigt.
Stek den i rejält med brynt smör, två-tre minuter på varje sida.
Dra stekpannan åt sidan och låt fisken steka klart på eftervärmen en stund.
Servera fisken med en grönsallad och aioli.
På bilden nedan ser du aioli och majonnäs från min kokbok Grillmat LCHF.
Där hittar du mängder med goda tillbehör, grilltips, sallader och drycker till sommarens grillfester.
Klicka på bilden så kommer du till boken på Adlibris.
Här hittar du den engelska versionen Low Carb High Fat Barbecue.