Grillad biffsmörgås med chilimajonäs

grillad_biffsmörgås
Hej på er igen! Som ni märkte tog jag mig lite ledigt igår efter några dagars jobb, välbehövligt ibland så jag hoppas ni har saknat mig lite! :-P
Dagen idag har gått i överraskningarnas tecken, jag klev upp tidigt och satt o funderade på nåt kul att hitta på med barnen en heldag. Djurparken med alla djur och karuseller är alltid en höjdare och dom kan verkligen åka karuseller i timtal, ungefär tills dom inte kan stå rakt längre! ;-) Personligen är jag väl inte så förtjust i själva djurparken även om mycket har förbättrats och blivit större så tycker jag ändå mest synd om djuren, men barnen älskar det och framförallt nöjesfältet, så man får offra sig.

Jag väckte gubben och påtalade min fantastiska idé. Jag vet ju att han är måttligt road av att gå omkring i gassande sol bland hundratals turister som trängs överallt men han köpte min idé! Vi bestämde att inte säga nånting till barnen så efter frukost sa vi att vi bara skulle ”åka en sväng”… Å de gjorde vi, till djurparken. Barnen förstod nog inte ens när vi hade parkerat bredvid den stora clownen att det var IN DÄR vi skulle! :-P

Vi var där precis strax efter öppning… Liksom alla andra! ;-)
Dagen har gått i rasande fart mellan tombola, dinosaruievärlden, virvelvinden och gud vet allt och dom har åkt och busat och varit sams hela dan, fantastiskt!

Nu tog Nicke precis med sig dom och cyklade o badade, sen tror jag familjen Nilsson kommer somna himla gott allihopa ikväll!

Nu ska jag bjuda på ett fasligt gott recept på grillad biffsmörgås, enkelt som jag förespråkar och gott så in i norden, det har vi här!

4 port
Det här behöver du :

1 stort lantbröd, gärna surdeg
3 vitlöksklyftor
1 stor tomat
1 knipplök
Örtkrydda
Salt & peppar

2 skivor ryggbiff
Salt och peppar

Marinad till köttet EFTER grillning :
½ dl tomatvinäger
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 msk soya
1 tsk malen ungersk paprika
Örtkrydda
Salt & peppar

Tillbehör : 
8 skivor ost
ruccolasallad
Chilimajonäs (Hellman´s är supergod, eller hemmagjord som HÄR)

GÖR SÅHÄR :
Gnid in skivorna av ryggbiff med olja, salt och peppar. Grilla på bägge sidor, så som du vill ha dom, jag körde på nästan ”well done” eftersom det gillas bäst av övriga familjen. Låt sedan skivorna ”vila” i folié ca 20 min. Under tiden kan du röra ihop marinaden som köttet ska ligga i. Skär sedan upp köttet i tunna skivor och lägg i marinaden. Ca 15-20 min räcker gott men vill du förbereda så kan det ligga 1 dygn i kylskåp.

Skär upp surdegsbrödet på längden. Ringla över olivolja och pressa över vitlök och gnid in. Toppa ena brödhalvan med tomatskivor, knipplök och riven ost. Grilla i ugn på 200 grader ca 10 min tills brödet fått fin färg.

Monter ihop med ruccola, chilimajonäs och köttet. Marinaden kan du också hälla över. Lägg på den andra brödhalvan och skär upp.

grillad_ryggbiff_biffsmörgås
Grillad ryggbiff som jag skurit i tunna skivor efter att det fått vila i folie.

biffsmrögås_marinad_kött_beef_sandwich
Köttet i marinad efter att jag skurit upp det i skivor. Nu dags att fixa brödet.

biffsmörgås_grillad_biff_biffmacka_beef_sandwich
Toppa ena brödhalvan med tomat, knipplök och riven ost. Grilla i ugn.

biffsmörgås_biffmacka_grillad_biff
Bara andra brödhalvan som lock kvar sen är det dags att servera omgående! :-P

TIPS!
Prova även receptet på Philly cheese steak sandwich HÄR!