Riktigt smarrig fransk Rabarberpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk Rabarberpaj.
Smarrigaste franska Rabarberpajreceptet för dig som gillar smulpaj med rabarber som är både enkelt och gott.
Ingredienser
(4-6 portioner)
– 60 g osaltat mjukt smör
– 150 g mjöl
– 1 äggula
– 1 msk socker
– 1 krm salt
– 4 rabarber
Glasering
– 30 g smält smör
– ½ dl socker (ca)
Tidsåtgång
ca 30 minuter, ugn 175°
Gör så här
1. Lägg mjölet på en arbetsbänk eller i en mixer.
2. Tillsätt äggulan, socker, salt, vatten, och smöret i små bitar.
3. Knåda ihop till en slät deg, låt den vila kallt en timme.
4. Kavla ut degen 3 mm tjock eller tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
5. Skala och kärna ur rabarberna, dela dem på längden.
6. Skiva rabarberna i 1-2 mm tunna skivor och lägg i ett fint mönster på pajdegen.
7. Grädda i 175o ca 30 min.
8. Ta ut pajen och låt den kallna.
9. Pensla med smält smör och strö över socker, om syrliga rabarber används kan sockermängden ökas.
10. Sätt ugnen på grill och ställ in pajen tills sockret smält och fått fin färg.
Servera pajen med
Ljummen vaniljglass eller lättvispad grädde
Originally posted 2009-09-17 02:25:05. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Fransk rabarberpaj med vaniljglass dök först upp på Rabarberpaj.se.