Drömrulltårta med fluffig vaniljsmörkräm

drömrulltårta_fluffig_smörkräm
Vem tycker inte en bit drömrulltårta till eftermiddagsfikat? En rulltårta jag inte gör allt för ofta men ett recept som verkligen tål att plockas fram ibland!

Vaniljsmörkrämen blir extra fluffig och fin om man vispar den länge med elvisp, använder rumsvarmt smör och tillsätter en äggula. Ett recept som passar att fylla chokladmuffins med också så spara det i gömmorna. ;-)

Det här behöver du :
3 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl vetemjöl

Vaniljsmörkräm :
150 gram smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt väl.
Häll smeten i långpanna på bakplåtspapper, vik upp kanterna så du får storleken ca 30*40. Grädda i ca 10 min 225 grader.
Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenspåren med kallt vatten så går det lätt att lossa. Låt svalna under tiden du gör smörkrämen.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp tills det blivit riktigt fluffigt och vitt. Tillsätt en äggula och vispa en minut till.
Bred smörkrämen över rulltårtan och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret den ligger på. Lägg rulltårtan i frysen ca 10-15 min innan du skär upp så får du fina skivor.
Förvara därefter i kylskåp.

drömrulltårta_smörkräm

rulltårta_drömtårta_drömrulltårta_smörkräm_vanilj