Lördagens dessert gav verkligen mersmak och för den chokladtokige är detta ett riktigt säkert kort. Receptet på moussen (Per Morbergs) brukar jag ofta använda mig av men i större mängd, här ville jag bara ha lite av den mörka och lite av den ljusa så recepten är halverade men kan alltså dubblas om det behövs.
Istället för att servering i snygga fina portionsglas så tog jag lite vad jag hittade i skåpen som glöggmugg, syltburk, ljuslykta och en vanlig glasburk… Det blir lite olika storlekar på portionerna förstås, så här kan man ta en liten, stor eller mittemellan, helt å hållet vad man är upplagd för och dessutom tycker jag det är mycket tjusigare att servera i olika glas!
Blir 4 portioner med både den mörka och ljusa tillsammans.
Mörk chokladmousse
100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden fluffig. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i micron. Rör ner äggulan i chokladen, den bör fått svalan något så den inte är jättevarm. Rör sen ner chokladen försiktigt i den vispade grädden. Fördela i portionsglas eller en stor skål. Gör på samma sätt med den ljusa chokladmoussen.
Ljus chokladmousse
100 g ljus marabouchoklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
Topping; Vispad grädde + chokladsås
Fyra ”glas” förberedda med den mörka och ljusa chokladen. Nu ska de få stå till sig i kylen minst 2 timmar…
För att sen få en liten gräddsprits på toppen och lite extra chokladsås…
Jag lovar det är mäktigt, chokladigt och syndigt gott…
The post Chokladmousse ljus och mörk appeared first on Kryddburken.se.