Red curry chicken

chicken_red_curry_kycklinggryta_röd_curry
Då var vi på ny vecka och den rivstartar vi här med en riktigt het kycklingwok, en hot red curry chicken! :-P Så in i nordens gott, fräscht, krispigt, starkt och med massor av smak. Kan inte motstå dessa thai-rätter och det känns som en kickstart såhär efter påsk och alla helgdagar med lite annan mat än ägg, sill och köttbullar! ;-)

Varsågoda, detta är bara sååå gott!

4 port
Det här behöver du :
1 näve salta cashewnötter
3 kycklingfiléer, ca 600 gram
2- 3 msk rapsolja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
1 msk finhackad ingefära
3 msk röd currypasta
2 dl vatten
1 burk minimajs
1 röd paprika
1 knippe salladslök

GÖR SÅHÄR :
Börja med att rosta cashewnötterna i torr panna. Ställ åt sidan så länge.
Skär kyckling i bitar. Finhacka vitlök, chili och ingefära. Hetta upp wokpannan och häll i rapsolja. När pannan är riktigt het lägg i vitlök, chili och ingefära och låt det få fräsa ihop några sekunder. Tillsätt kycklingen och röd currypasta. När kycklingen fått färg tillsätt vattnet och låt det få fräsa in ca 5 min. Tillsätt majs, paprika och salladslök och låt dem bara värmas på i pannan. Servera med ris och rostade cashewnötter.

Justera hettan med mängden chili och currypasta, med 3 matskedar blir det här ganska hett. Dessutom tog jag med fröna från den röda chilin också. ;-)

tefal_ceramic_wok_panna
Provade min nya keramiska wokpanna från Tefal. Stor och väldigt rymlig. Värmeindikator i botten som talar om när den är tillräckligt varm för att wokas i! Riktigt nöjd med hur bra den höll värmen även uppe på kanterna också. Hela rätten gick väldigt snabbt.

red_curry_chicken_kycklinggryta
Att woka med chili, vitlök och ingefära är bland det roligaste i köket och dofterna som sprider sig är himmelska! :-P Dessutom blir det väldigt vackert för ögat med alla färgglada ingredienser.

wokad_kyckling_stir_fry_chicken_red_curry

röd_curry_kyckling_chickencurry
Här har kycklingen åkt i tillsammans med currypastan.

kycklinggryta_red_curry
Grönsakerna åker ner precis före servering så dom håller sig krispiga.

red_curry_chicken_kyckling_röd_het
Smaklig måltid. ;-)

LCHF recept för Cashew- och kokoskakor


Dessa kakor är väldigt lättlagade samtidigt som kombinationen cashewnötter och kokos är väldigt god!

LCHF Kycklinggryta med grönpepparsås
Portioner: 4 st
Tid: 20 min
Från: http://bakasockerfritt.blogg.se/

Ingredienser
20 gram smör
25 gram cashewnötter
1½ msk riven kokos
2/3 msk kokosmjöl
1 2/3 msk stevia strö
10 gram hackad sockerfri mjölkchoklad

För chokladkakor: tillsätt lite kakao och extra stevia strö

Gör så här
Finhacka cashewnötterna (jag använder mig av salta) och hacka chokladen. Blanda cashewnötterna med riven kokos, kokosmjöl, sötning och hackad choklad. Blanda även ner kakao och lite etxra sötning för chokladkakor. Blanda sedan ner smöret. Gör fyra stycken platta kakor av kakdegen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter tills kakorna får en aning färg i kanterna.