Näringsrikt kaffe
Den senaste veckan har jag varit mer eller mindre däckad av en förkylning, för ovanlighetens skull.
Brukar nuförtiden bara bli lite snuvig och hostig nån dag och sen inget mer, men den här gången tog den lite kraftigare med trötthet och huvudvärk.
Jag har ju haft lite mycket på slutet så det här är nog kroppens sätt att säga åt mig att ta det lilla lugna ett tag.
Har ändå kunnat få undan en hel del skrivjobb i veckan, för jag har inte varit så sjuk.
Det blev en researtikel till nästa nummer av Expressens Allt om LCHF och korrekturläsning av två av de kokböcker som kommer ut på engelska i sommar.
Aptiten har dock inte varit på topp, som den brukar. Hade sån huvudvärk en morgon så jag klarade inte ens att få i mig min nötfrukost.
När jag kvicknat till gjorde jag då istället en riktigt god, skummig cappuccino utan mjölk.
Recept på den och bilder och länkar till de tidningar jag varit med i senaste veckorna följer om du klickar på länken nedanför bilden från 100% Östersund, där jag berättade lite om min syn på glutenfritt.
Klicka på bilden så blir den större och lätt att läsa.
Fetkaffe DeLuxe
Cappuccino LCHF 1 port
2 dl starkt, hett kaffe
1 ägg
25 g smör
2 rutor mörk choklad 85%
1 krm mald kardemumma
Häll kaffet och chokladen i en hög mixerskål. Mixa tills chokladen smält.
Tillsätt smör, ägg och kardemumma och mixa tills det blivit skummigt.
Häll upp i din favoritmugg, strö på lite extra kardemumma och njut.
Vill du ha ditt kaffe helt sockerfritt så uteslut den mörka chokladen.
Här ser du några bilder från senaste LCHF-magasinet som finns ute på Pressbyrån nu.
Du kan också prenumerera här. Du får då 4 mycket läsvärda nummer per år för 200 kr.
I nr 1 kan du läsa Bosse Zackrissons artiklar om mig, Lindha Vikström, Nisse Simonson och fler andra Östersundare som fått en bättre hälsa med LCHF.
LCHF-Deutschland fick jag i brevlådan häromdagen, där medverkar jag med olika sorters kryddsmör och majonnäs.
Har du släkt och vänner som pratar tyska så skicka gärna länken till tidningen till dem.
Där kan man också köpa Mats Lindgrens bok Frisk av mat som nyligen utkom på tyska, Gesund durch die richtige Ernährung.
Jag är också med i tidningen Matkärlek som kom med sitt premiärnummer för 2 veckor sen.
Debuten var mycket lovande, det här är en tidning av hög kvalitet som verkligen håller vad den lovar, matkärleken märks tydligt.
Tidningen innehåller intressanta artiklar om hur mat med få kolhydrater har förändrat de intervjuades liv till det bättre på många olika sätt.
Allt varvat med goda recept och tips som handlar om naturligt god mat.
Matkärlek hittar du i de flesta butiker, den kan du också prenumerera på här för 129 kr för 3 nummer.
Om Nisse Simonson i LCHF-magasinet
LCHF-magasinet
Artikel om mig och mina kokböcker i Matkärlek