Lövbiffgryta med stark sås och champinjoner

biffgryta_lövbiff_stark_sås_lövbiffgryta
Häromdan på kontoret när hungern föll på gjorde vi en liten skåpsrensning och hittade diverse smått och gott fast inga fabulösa ingredienser att få ihop till en middag men som tur är har jag bara 1 km hem så jag åkte hem o hämtade champinjoner, lite grönsaker, buljong och pasta så vi fick ihop en riktig höjdarmiddag av allt småplock ändå. :-P

Det som fanns var 2 skivor lövbiff i frysen, lök och vitlök och D´Elidas chilisås. Resten plockade jag hemifrån och det blev vansinnigt gott! Vi hade dessutom en liten buse på besök, (snart 3 år) som glufsade i sig så det rök ur öronen så betyget blev godkänt av både stora och små får man nog säga. ;-)

4 – 6 port
Det här behöver du :
2 skivor lövbiff (gärna fler om man vill ha grytan lite ”köttigare”)
1 gul lök
2 morötter
3 msk tomatpuré
3 msk oxfond
2 msk grönsaksfond
2 tsk D´Elidas chilisås
1 liter vatten
150 gram färska champinjoner
Salt & peppar
Haricot verts (ett par nävar)
Gröna ärtor  (ett par nävar)
Kokt pasta till 4 port

GÖR SÅHÄR : 
Strimla lövbiffen tunt. Bryn på i het stekpanna med smör. Finhacka lök och skär morötterna i stavar. Låt fräsa med köttet tillsammans med tomatpuré nån minut innan du slår på vätskan.

Tillsätt fond, D´Elidas och vatten och låt grytan småputtra på låg värme ca 30 min. Skär champinjonerna i kvartar och lägg i. Koka pastan.

På slutet, rör ner haricot verts, gröna ärter och nykokt pasta – servera!

lövbiffgryta_svamp

biffgryta_lövbiff_stark_sås