En god röra till bakad potatis med rökt skinka, paprika, schalottenlök och liten en gnutta vitlök. En alldeles förträffligt passande rätt till små sjuklingar då då röran dessutom kan serveras med pasta som en skinksås, bara att välja! Den här röran är varm, vilket jag själv faktiskt föredrar till bakpotatis. Vill du göra den kall så går det naturligtvis lika bra, en ren smaksak.
4 port
Det här behöver du :
4 bakpotatisar
300 gram rökt skinka
1 finhackad röd paprika
1 schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar
2 dl creme fraiche (gör du röran kall är det gott med lite majonäs i också)
GÖR SÅHÄR :
Skär och hacka skinka och paprika i små bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Fräs på alltihopa så det får fin färg och lök och paprika mjuknar. Rör ner en matsked grönsaksfond och en burk creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och låt röran stå på låg värme va 10 min och puttra ihop så konsistensen tjocknar något. Servera till bakad potatis eller som pastasås.
Rökt skinka, paprika, schalottenlök och vitlök får fräsa ihop.
Rör ner grönsaksfond och en burk creme fraiche, låt småputtra en stund.
Fler recept på röror till bakad potatis :
Med kycklingröra och knaperstekt bacon >>
Med bacon & philadelphiaost >>