Kokos och currypanerade fiskpinnar

Källa: Monicas Mat
Portioner: 2-4

Ingredienser:
400 gram torsk, halvfruset block, ca 300 kcal
skärs i 8 bitar till fiskpinnar, salta lätt

blanda i en skål,

1 msk besan, kikärtsmjöl, 4,8 g kolhydrater, ca 25 kcal
1 msk curry
1/2 dl kokosflingor, ca 105 kcal

vänd fiskbitarna i paneringen, stek i panna med 1 msk rapsolja, ca 55 kcal
Gör så här:
Kikärtsmjöl är glutenfritt och rikt på protein och binder samman bra i matlagning. Här har jag blandat mjölet med curry och finmalda kokosflingor, för att doppa fisk i som panering och steka i olja.

De blir mycket godare än köpta fiskpinnar, och så vet man vad som finns i paneringen om man vill undvika ströbröd och vetemjöl. Mängden kolhydrater blir också liten då man använder en matsked kikärtsmjöl till ett helt paket frusen torskfilé.

Kikärtsmjöl är perfekt att använda vid bakning, matpajer, bröd, glutenfritt bröd, glutenfria veganbakverk, pakoras, panering,


8 bitar, 60 kcal st, delas och äts i 2 stora eller 4 små portioner


Tips: prova det här sättet att panera med andra kryddor än curry, prova andra glutenfria mjöl, prova utan mjöl med bara curry och kokos
Enkel fisklåda

en påse/låda färsk ekologisk spenatblad
800 gram torskrygg/filé eller annan  fisk
150-200 gram ekologisk fetaost
2 dl ekologisk creme fraiche
salt och peppar
Smörklickar

Gör så här:
Lägg spenatbladen i botten och lägg över fiskbitarna, salta (försiktigt då fetan är salt) och peppra. Mosa fetaosten och blanda den med creme fraichen, lägg på lite smörklickar. Ugn 200 grader i ca 25 min eller tills fisken är färdig.

 

Fiskbullar med lime och chili

Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 3

Ingredienser:
400 g torsk
1 ägg
2 lime, saft och rivet skal
1 röd chili
2 msk hackad bladpersilja
salt
peppar
pofiber
rapsolja

Gör så här:
Hacka grovt och mixa allt utom pofiber. Forma till små bullar. Lägg pofiber och salt på ett fat och täck bullarna runt om. Stek någon minut på varje sida i rikligt med rapsolja