Pastatallrik med fläskfilé, soltorkade tomater, vitlök och fetaost

fläskfile_pasta
God morgon fredag! Underbar vårdag här på Öland idag, solen skiner och humöret är på topp. Lite inspiration till kvällens middag kanske denna spagetti kan vara? Inget krångel, bara en massa godsaker i som marinerade vitlöksklyftor, soltorkade tomater och krämig, salt fetaost, och förstås fläskfilé.

En grymt god fredagsmiddag med läckra, fräscha smaker.

Imorgon fyller maken år och det har redan bakats tårta som han har med sig till jobbet idag. Ska visa er lite senare och ytterligare en tårta ska fixas till imorgon, dessutom har han ju valt födelsedagsmiddag och den karamellen får ni suga på ett tag, fast jag tror nog ni kan räkna ut det ganska lätt! :-P

På söndag kommer en utmaning med vårinspirerad mat med mig och Jenny, så massa kul som händer i helgen, missa inte det! Nu önskar jag er alla en underbar fredag! ♥

4 port
Det här behöver du : 
Spagetti
1 fläskfilé
salt & peppar
100 gram soltorkade tomater i olja (avrunna)
150 gram marinerade vitlöksklyftor
150 gram fetaost
Blandsallad

GÖR SÅHÄR : 
Koka spagettin.
Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor. Bryn på i het stekpanna med olja och en klick smör. Salta och peppra.
Montera ihop med övriga ingredienser och servera! ;-)

fetaost_soltorkade_tomater_marinerade_vitlöksklyftor_sallad_pasta
Jag älskar den här kombinationen av delikatesser till pasta, behövs ingen sås, bara dessa ljuvliga smaker ihop. Och framförallt så enkelt.

pasta_fläskfile_tomat_vitlök_fetaost
Smaklig fredagsmiddag!

Matklubben tipsar om mest sparade recepten
Hungern efter ny inspiration till matlagning tycks aldrig ta slut. Man vill bara ha mer och mer. (undrar om jag är så bra på varierad mat som jag tror.......får nog faktiskt kolla av med barnen)

Idag tipsade Matklubben om deras mest sparade recept:



Några utav recepten kommer absolut att testas :))
Matklubben tipsar om mest sparade recepten
Hungern efter ny inspiration till matlagning tycks aldrig ta slut. Man vill bara ha mer och mer. (undrar om jag är så bra på varierad mat som jag tror.......får nog faktiskt kolla av med barnen)

Idag tipsade Matklubben om deras mest sparade recept:



Några utav recepten kommer absolut att testas :))
Matklubben tipsar om mest sparade recepten
Hungern efter ny inspiration till matlagning tycks aldrig ta slut. Man vill bara ha mer och mer. (undrar om jag är så bra på varierad mat som jag tror.......får nog faktiskt kolla av med barnen)

Idag tipsade Matklubben om deras mest sparade recept:



Några utav recepten kommer absolut att testas :))
Korvstroganoff efter godaste receptet
I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)

Korvstroganoff efter godaste receptet
I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)

Korvstroganoff efter godaste receptet
I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)

Kyckling Grön Curry Wok

Kyckling tillhör här, liksom hos många andra, den absoluta favoriten. Kycklingfileér från frysdisken säljs ju till bra pris med jämna mellanrum.

Ett av mina favoritrecept är denna wok med smak av grön curry.

2 kycklingfileér
1/2 msk olja (oliv,raps,sesam,kokos) välj den du gillar
1/2 msk grön curry pasta
2 st vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten sqash
1 morot
5 färska champinjoner
2 msk hackad ingefära
1 röd paprika
1 lime
1 valfri chilifrukt
1 burk organic kokosmjölk eller annan likvärdig
1 hönsbuljongtärning

Skär kyckling,lök,morot,squash,champinjoner och paprika i halvcentimeter tunna skivor.
finhacka chilin och ingefäran.

Hetta upp wok/stekpannan med någon typ av olja. Blanda i grön currypasta,pressa i vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt.
Lägg i kycklingen och stek tills den är så gott som färdig.
Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om väl. Låt de wokas i ca 3-5 minuter beroende på hur krispigt det skall vara.
Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljongen och rör om. Låt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med fisksås och kanske mer av currypastan, beroende på hur stark ni vill ha den.
Strax före servering tillsätts pressad lime.

Serveras med ris eller nudlar :))
Kyckling Grön Curry Wok

Kyckling tillhör här, liksom hos många andra, den absoluta favoriten. Kycklingfileér från frysdisken säljs ju till bra pris med jämna mellanrum.

Ett av mina favoritrecept är denna wok med smak av grön curry.

2 kycklingfileér
1/2 msk olja (oliv,raps,sesam,kokos) välj den du gillar
1/2 msk grön curry pasta
2 st vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten sqash
1 morot
5 färska champinjoner
2 msk hackad ingefära
1 röd paprika
1 lime
1 valfri chilifrukt
1 burk organic kokosmjölk eller annan likvärdig
1 hönsbuljongtärning

Skär kyckling,lök,morot,squash,champinjoner och paprika i halvcentimeter tunna skivor.
finhacka chilin och ingefäran.

Hetta upp wok/stekpannan med någon typ av olja. Blanda i grön currypasta,pressa i vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt.
Lägg i kycklingen och stek tills den är så gott som färdig.
Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om väl. Låt de wokas i ca 3-5 minuter beroende på hur krispigt det skall vara.
Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljongen och rör om. Låt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med fisksås och kanske mer av currypastan, beroende på hur stark ni vill ha den.
Strax före servering tillsätts pressad lime.

Serveras med ris eller nudlar :))
Kyckling Grön Curry Wok

Kyckling tillhör här, liksom hos många andra, den absoluta favoriten. Kycklingfileér från frysdisken säljs ju till bra pris med jämna mellanrum.

Ett av mina favoritrecept är denna wok med smak av grön curry.

2 kycklingfileér
1/2 msk olja (oliv,raps,sesam,kokos) välj den du gillar
1/2 msk grön curry pasta
2 st vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten sqash
1 morot
5 färska champinjoner
2 msk hackad ingefära
1 röd paprika
1 lime
1 valfri chilifrukt
1 burk organic kokosmjölk eller annan likvärdig
1 hönsbuljongtärning

Skär kyckling,lök,morot,squash,champinjoner och paprika i halvcentimeter tunna skivor.
finhacka chilin och ingefäran.

Hetta upp wok/stekpannan med någon typ av olja. Blanda i grön currypasta,pressa i vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt.
Lägg i kycklingen och stek tills den är så gott som färdig.
Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om väl. Låt de wokas i ca 3-5 minuter beroende på hur krispigt det skall vara.
Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljongen och rör om. Låt koka i ytterligare några minuter.
Smaka av med fisksås och kanske mer av currypastan, beroende på hur stark ni vill ha den.
Strax före servering tillsätts pressad lime.

Serveras med ris eller nudlar :))