Egen Majonäs – just so lchf
Lchf-are eller inte.....en god majonäs uppskattas av de flesta. Gott som tillbehör till räkor, att dippa i.........
Variera majjon genom att kryddsätta den på olika sätt. Vad sägs om saffran,curry,vitlök osv.
Ett litet recepttips på att göra själv:

2 äggulor
1 tsk röd/-,eller vitvinsvinäger
1/2 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
3-4 dl neutral rapsolja
salt och svartpeppar

För bästa resultat, så skall ingredienserna ha samma temp när man börjar tillagningen

Vispa samman äggula,vinäger,citron,senap och 1/2 tsk salt i en bunke.Krydda med en 1/2 tsk svartpeppar.
Vispa i oljan lite i taget tills såsen börjar bli tjock och ljus. Häll inte på för mycket olja på en gång, då såsen kan riskera att spricka. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.
Mmmm…..njut!!
Tävling med Smakförhöjare som vinst
Japp, jag skall väl inte vara sämre....än att även jag skall ha en liten utlottning här i bloggen. Att anordna tävlingar gör jag varje vecka hos butikens facebook-sida. Ja,där jag jobbar, ni vet. Och populärt är det också, kan jag lova !!

Min första tävling handlar om smaksättare och det är Kryddhuset.se som är sponsor till detta.

"Kryddorna förpackas i våra stilrena burkar och påsar. Vi erbjuder både vanliga sorter och mer unika smaker, inte minst våra berömda specialblandningar. Givetvis alltid med bästa möjliga kvalitet. Valet av vad vi erbjuder styrs alltid av konsumenternas behov och vi följer noga trender och marknadens utveckling. Vi älskar helt enkelt vårt jobb och våra kryddor! "

För att delta i denna enkla tävling vill jag att du länkar inlägget på din blogg eller facebook-sida samt skriver vilken krydda som är din absoluta favorit och en liten förklaring till det.



Din vinst blir Glassa Gourmet Classica, Glassa Gourmet Fikon, Pizzatopping samt Citronpepparmix

En vinnare dras onsdag den 16 november och vinnaren presenteras här på bloggen.

Lycka till önskar Tack för maten,mamma !!




LCH recept för smarrigt lchf bröd

LCHF recept bröd

Ett gott och enkelt bröd som är perfekt för dig som går på LCHF dieten!

Smarrigt Lchf bröd
Tid: 30 minuter
Portioner: 6 st

Ingredienser
50 g apetina eller annan fetaost
1dl turkisk youghurt
1 ägg
2msk fiberhusk
2tsk bakpulver

Så här gör man
Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ihop ost, youghurt och ägg. Rör sedan ner fiberhusk och bakpulver.
Blanda väl och låt stå 10 min.

Gör sedan bollar och lägg på pappersklädd plåt. Garnera med solroskärnor eller andra frön om du vill.
Grädda i ca 18 min i 200grader.

Låt bröden svalna helt på plåten innan du rör dem. Njut!! :)

Skrivet av Anna från http://vitdrom.blogspot.com/

Äppelpaj med vaniljsås i pajen
Äppelpaj – en fantastiskt god äppelpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga äppelpajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande äppelpaj så är denna äppelpaj variant den solklara vinnaren! Självklart är det med hemmagjord vaniljsås i äppelpajen. Paj med botten och lock. Pajdeg Blanda 4 dl vetemjöl med 150 [...]
Rabarberpaj med vaniljsås i pajen

Fantastiskt god Rabarberpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga pajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande paj så är denna variant den solklara vinnaren! Självklart är de tmed hemmagjord vaniljsås i pajen.

* Paj med botten och lock.
* pajdeg (blanda 4 dl vetemjöl med 150 ml smör och ett ägg och lite maizena)
* Till fyllningen
* 4 till 5 medelstora röda rabarber.
* 1,5 dl socker
* lite kanel (typ en matsked)
* en tesked vaniljsocker
* Till såsen
* 1,5 dl mjölk
* 2,5 dl grädde
* ett ägg
* en matsked vaniljsocker
* kanel

Grädda pajdegen 10 minuter i ugnen på 200 C.

Under tiden kan man förbereda fyllningen. Man skär rabarberna i små skivor eller rundar. Sedan blandar man sockern, vaniljsocker och kanel.

Ta ut pajbotten och stäng av ugnen för nu.

Nu ska man göra vaniljsåsen: blanda ägg, mjölk och grädde. Värma på svag värme (låt såsen aldrig koka!) och vispa under tiden. Om du ser att såsen att tjocknar, ta den av spisen. Häll i vaniljsocker och lite kanel.

Lägg rabarberna in i formen. Nu kan du fördela den största delen av socker/kanelblandningen, som vi gjorde tidigare, över rabarberna. Sedan häller du över vaniljsåsen som kommer att försprida sig över och under rabarberna. Häll inte över för mycket annars rinner såsen ut när du värmer pajen!

Om du har gjort allt ovanstående 🙂 kan du avsluta med pajlocket. Du kan själv välja hur du vill göra det. Det enda som är viktigt är att dela degen i små strimlor som du sedan lägger över pajen i t.ex. korsform eller ngt. Du kan också göra pajen utan lock om du vill.

Sedan ska pajen gräddas i ugnen på 200 C i mitten cirka 50 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:46:56. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med vaniljsås i pajen dök först upp på Rabarberpaj.se.