Denna produkt har jag medvetet valt bort ur alla mina bakverk och bröd. Nu idag ska jag försöka förklara varför.
Jag får ibland frågan om varför jag inte använder bakepro och jag får också frågor om vad man kan använda istället för Bakepro, och det tyder ju på att människor börja förstå att produkten är onödig och framförallt svindyr och därför ännu mer onödig…
Bakepro är också en produkt som inte kan “stå själv” man måste alltid ha en “massa andra mjöler” i bakverken/bröden och då resonerar jag som så – varför inte baka bara med “massa andra mjöler” , då det ändå går?
Tillråga på eländet så innehåller också produkten sojalecitin, och den som gör sig omaket att äta en ren LCHF kost fri från “mös och bös” och annat “bjäffs” bör alltså avstå denna onödiga produkt. Sojabönor är också ofta GMO och vill du läsa om sojan kan jag rekommendera Holistics artikel.
Den tillför till baket så gott som bara protein (vassle). Inom LCHF brukar man också säga att vi inte ska öka på proteininnehållet i kosten utan mer isåfall hellre öka fettet. Många av mina bakverk har just en sådan bra fördelning.
Vassle är också ett snabbt mjölkprotein = högt GI och Kasein är det långsamma mjölkproteinet = lågt GI.
Därför kan man mycket väl och med stor fördel baka utan denna svindyra och helt ( i mina ögon) onödiga produkt.
Hur du ska tänka när du utesluter denna produkt ur dina recept är inte lätt att säga något generellt om. Troligtvis kan du bara utesluta det helt. Börja så i alla fall och se. Öka annars både vätska och kokosnötsmjöl/mandelmjöl, kanske också ägg om du behöver fyllnaden/mängden.
Vill du ha hjälp i hur du ska tänka omkring ett recept med bakepro kan jag försöka, lämnar dock inga garantier.
Bloggar etiketter: bakepro, hälsa, ohälsa, soja, tillsatser