professor Charlotte Erlansson-Albertsson vid Lunds universitet säger

äntligen:
”Dessutom är, säger hon, bröd och mjölk beroendeframkallande. När man äter dom livsmedlen bildas ”opioida peptider”, som påverkar vårt belöningscentra i hjärnan och skapar en sorts beroende. ”

Detta säger hon i samband med ett radiointervju ang barn med Autism o ADHD, den kan lyssnas på här.

Man skriver också på Sveriges radio.se:

”Barn med autism eller ADHD som slutar äta bröd och mjölk blir mycket bättre, berättar professor Charlotte Erlansson-Albertsson vid Lunds universitet. Hon har i många år forskat om sambandet mellan kosten och psykiska sjukdomar.

Men sambandet mellan bröd, mjölkprodukter och autism/ADHD är en relativt ny kunskap. Flera studier i Norge, Danmark och England visar det resultatet.”

Ps. Då är ju steget inte långt till att tänka att dessa livsmedel inte är bra för någon…

 

 

Stockholm, Bonnier fakta och Lotta Bromé

Ja så har jag landat efter denna stora upplevelse av i första hand Lotta Bromé!
Vill någon lyssna när jag babblar i radion med Lotta så kan man göra det här ett tag till framöver.
Det var nervöst ända fram tills jag kom in på radiohuset och blev mött av Louise Terling Lottas reporter.
En helt underbar tjej som mötte mig med stort lugn och intresse, och framförallt ingav hon mig lugn och självförtroende. Att hon också äter LCHF gör ju inte saken sämre. Vi hade alltså mycket att prata om. KUL!

Lotta var fantastisk att möta! Samma där ett lugn och ”det här kommer bli bra och kul” var det hon förmedlade mig. Jag hadde ju också bakat Valnötskubben för att hon skulle få en smakbit. Lotta började gensat mumsa på brödet, som ju inte kan ha varit ”hur gott som helst” eftersom den breddes i går eftermiddag och fraktats genom 1/4 av Sverige… Här finner ni P4 extras hemsida med recept på brödet.

Dagen började ju annars med ett möte på mitt förlag, Bonnier Fakta. Där satt jag och väntade i foajén på Charlotta för att äta lunch och prata brödbok. När man sitter  där så känner man att man väntar ”ståndsmässigt” ;)
Bonnier FaktaSedan efter radiointervjun gick resan vidare med taxi till Sthlm C och där fick jag ett samtal mitt i allt oväsen från Nyhetsmorgon (tv4).
man ville ha ett semle-recept som var bra för diabetiker och undrade över mitt och ville lägga det på sin hemsida… nu hittar jag inte receptet på deras sida så vad som händer med det… vet jag inte. Men kul att bli uppringd var det ju!
Om du läser detta så hör gärna av dig igen, vill gärna veta hur det gick!

I dag hos Lotta Bromé i radion

LOTTA BROMÉI dag 11/2 så är det dags att ge sig av till Stockholm för att bli intervjuad av Lotta Bromé i radio P4.
Lotta sänder från kl 13 till 15.
Det verkar som att jag intervjuas kl 14.40.

Detta ska bli otroligt spännande och jag har bakat ett bröd som Lotta ska få provsmaka och det är Valnötskubb ur boken
Baka matbröd med LCHF, ett av mina favoritbröd.
Recept kommer finnas på P4 Extras hemsida.

Först ska jag dock träffa Charlotta, marknadsansvarig på Bonnier Fakta hon ska bjuda mig på lunch och vi ska prata om brödboken, sedan hämtar en taxi mig för att köra mig till radiohuset för intervjun. Så det blir en heldag i Sthlm!

Nu kan vi bara hålla tummarna att SJ inte strular till det med tågen också…

Håll gärna tummarna för mig under sändning!

 

Bloggar etiketter: ,