En hel generation har redan usel hälsa

Denna illavarslande rubrik skriver GP idag. och fortsätter:

“Det är ett ökat intag av kolhydrater som ligger bakom de senaste decenniernas viktuppgång. Mängden protein och fett vi äter har däremot varit konstant de senaste 40 åren. Livsmedelsverkets kostråd bidrar till problemen, skriver Björn Hammarskjöld.”

Utmärkt att artikelförfattarna har funnit att ”Viktiga aktörer som arbetar med mat och hälsa har under flera år varit medvetna om att utvecklingen går åt fel håll”.

Fantastiskt att dessa aktörer inte insett sambandet mellan den kraftigt ökade kolhydratkonsumtionen de senaste decennierna som är helt parallell med ökningen av övervikt, diabetes och cancer. Enligt Jordbruksverkets rapport 2009 har mängden protein och fett som vi äter varit konstant de senaste 40 åren. Däremot han mängden kalorier ökar från 2 000 till 2 500 kcal på 40 år och ökningen har varit i form av kolhydrater.

Den som kommer ihåg vad grisbonden för 40 år sedan gav grisen för att den skulle bli fet säger att man gav gröpe (grovmalen, blötlagd spannmål) och potatis, båda bra kolhydratkällor.

Livsmedelsverket ger oss i dag rådet att äta mera gröpe som nu är omdöpt till fiberrik pasta.

Den som kan sin fysiologi, biokemi och endokrinologi vet att kolhydrater höjer blodglukoshalten som måste normaliseras med hjälp av insulin som omvandlar kolhydraterna till fett.

Livsmedelsverket rekommenderar att vi ska byta ut mättat fett mot fleromättat fett utan att ta hänsyn till att svensk forskning 2002 visade att fleromättat fett ökar risken för cancer, välkänt sedan tidigare av transplantationskirurger.

Mitt förslag är att Livsmedelsverket rekommenderar:
*Ät riktig mat i form av kött, fisk, ägg och animaliskt fett.
*Ät animaliskt fett, den typ av fett vi själva består av, det skadar oss inte.
*Ät högst 100 gram kolhydrater per dag så är ingenting förbjudet, friska kan återfå normalvikt.

(DVS LCHF!!)

Livsmedelsverket måste följa grundlagens 1 kapitel 9 §.

Björn Hammarskjöld,
före detta överläkare i pediatrik

 

 

Bloggar etiketter:

Nu skräms vi för solen igen

samma visa varje år att “hudcancern ökar och vi solar ändå.”

Och mest troligt är detta en myt likväl som fettmyten…
Vi blir troligtvis sjukare på grund av för låga D vitamin nivåer.

Här kan vi läsa mer om detta viktiga vitamin
Kunskap- och Logikbrist är det stora problemet
av Björn hammarskjöld

tar du inte D vitamin i högre doser så överväg detta,  då vi får för lite sol, trots all skrämselpropaganda. ;)

Holistic har numera 5000 IE kapslar och då räcker 1 kapsel om dagen. Jag skulle tagit en sådan året runt…

Snart framöver kan vi hämta hem gratis extra D vitamin, sola 20-30 min mitt på dagen från april-sept. Då har du tillverkat 10.000 IE per dag förutsatt ATT solen skiner… Därefter går man undan från solen eller tar på sig kläder, för därefter bränner man sig bara och det är skadligt.

Solkräm ska undvikas. 

Annika Dahlqvist skriver om detta också.

 

 

 

Bloggar etiketter: ,