Ostgrillare och bönmixsallad med halloumi och soltorkade tomater

bönsallad_grillkorv_korv_tillbehör_bönor_bonduelle_bönmix_halloumi_tips_recept_bönmixer_konserver

Jag är säker på att många ibland kliar sig i huvudet över tillbehör, sallad till grillat och buffémat just nu i sommar. Att tänka utanför ramarna och ”Svensson-livets vardagsmat” är inte alltid lätt och man tar ofta till sina gamla beprövade recept och lagar efter. Just detta recept vill jag tipsa om då det är mångsidigt som grilltillbehör, till studentfesten, på buffé eller som helt vegetariskt alternativ om man utesluter korven.

 

En bönmixsallad går både snabbt att svänga ihop och efter att jag provat Bonduelles nya konserver kommer jag garanterat fortsätta använda dessa till just sallader och tillbehör till sommarens alla middagar och tillställningar. Det är fina bönor, inga mosiga, trasiga och mjöliga historier så kvalitén med just konserverar imponerar i alla fall på mig. När husmanskost kan piffas till och även förenklas då är dessa burkar helt perfekt. Hållbara och smidiga att ta med sig på semestern i husvagn eller båt och variationerna till en god middag är oändliga.

 

Jag valde här att göra en fräsch bönmixsallad som jag dressade med olivolja, citron och kryddor. Därefter finhackad persilja och sen vände jag ner stekt halloumi med soltorkade tomater. Både dofter och smak blev helt ljuvliga.

För mer inspiration, tips och läckra recept, klicka HÄR! 

Här kommer mitt recept på enkel och vansinnigt  sallad till grillat :

 

4 port

Det här behöver du : 

1 burk bönmix

1 burk vita bönor

½ dl olivolja

1 pressad citron

Salt & peppar

1 kruka finhackad persilja

300 gram halloumi

1 dl soltorkade tomater i marinad

 

GÖR SÅHÄR : 

Häll av och skölj bönorna. Blanda med olivolja, pressad citron, salt och peppar samt finhackad persilja. Stek halloumi i skivor tillsammans med strimlade soltorkade tomater. Vänd ner i salladen. Servera med god grillad, kryddkorv eller utoan som ett vegetariskt alternativ.

 

Missa inte heller att delta i Bonduelles tävling på facebook som pågår from. 3 juni tom. 13 juni. Tävlingen hittar du HÄR!

 

bonduelle_bönmix_bönsallad

I mitt recept använde jag mig av en stor burk bönmix (250 gram avrunnen vikt) samt en stor burk vita bönor. Bönmixen innehåller röda kidneybönor, kikärtor, gröna limabönor och vita bönor.

Just bonduelles baljväxer på burk ångas och innehåller därför väldigt lite vatten och det ska göra dom extra krispiga och där håller jag verkligen med. Mosiga och mjöliga tetra-bönor går helt bort efter att jag provat dessa, så där blev det helt klart en tumme upp.

 

Extra plus : 
Bondulles produkter är BPA NI (icke- intent), vilket innebär att en del av paketet, som är i kontakt med maten inte innehåller det hormonstörande ämnet Bisfenol A, som finns i många konserverade spannmålsprodukter.

Produkterna finns att köpa på Coop och Bergendahls – City Gross och EKO.

 

bönsallad_grillkorv_korv_tillbehör_bönor_bonduelle_bönmix_halloumi

Bönorna sköljde jag av och vände runt med finhackad persilja, olivolja, pressad citron, kryddor samt stekt halloumi och soltorkade tomater. Blev en helt galen god kombination och smaksättning.

 

bönsallad_grillkorv_korv_tillbehör_bönor_bonduelle_bönmix_halloumi_tips_recept

Färger och dofter för öga och gom. Detta blev så gott, och fräscht ihop! Lite chiliflakes på toppen för den som vill ha lite hetta.

 

{"focusMode":1,"deviceTilt":-0.2061678926136832,"whiteBalanceProgram":0,"macroEnabled":false,"qualityMode":3}

Servera med en kryddkorv med hög kötthalt. Här valde jag en lokalproducerad, öländsk ostgrillare men vill du ha rätten helt vegetarisk så funkar det fint även utan korv. Riktigt matigt och gott.

 

bönsallad_grillkorv_korv_tillbehör_bönor_bonduelle_bönmix_halloumi_tips_recept_sommarmat_enkelt

Smaklig måltid!

 

Inlägg i samarbete med Bonduelle

Bisfenol A – hormonstörande ämne
Vi får allt fler alarmerande rapporter om hormonstörare. Alltså ämnen som, när vi får i oss dem, så störs den finstämda regleringen av våra hormoner. Bisfenol A, som vårat Livsmedelsverk inte ville förbjuda, trots all skrämmande rapportering, nä, som vanligt ville SLV invänta EFSA (Europeiska-Livsmedels-Säkerhets-Myndigheten) Vilket naturligtvis skulle medföra en automatisk fördröjning av eventuella beslut, till följd av både livsmedelsindustrins och läkemedelsindustrins överklaganden.
Nu säger en annan lika lam myndighet Kemikalieinspektionen att det inte är läge att förbjuda ämnet i leksaker heller.
Att konserverad mat kan innehålla det hormonstörande ämnet bisfenol A är numera allmänt känt. Men hur skiljer sig halterna åt mellan några av våra vanligaste konserver. Testfaktas analys ger svaren.

Bloggar etiketter: ,