Jag var tvungen att prova, och det blev helt bananas, galet gott! Knasigt och precis så ”kladdkakigt” och ”banankakigt” jag ville ha det! Visst kan man skiva ner banan i vanlig kladdkakesmet men jag ville ha båda sorters kaka i en och samma muffins så jag chansade.
Jag fick ut 16 st muffins av dessa två recept, beror lite på vilken storlek på muffinsplåt/formar du använder. Dessa är ”normalstora”.
Kladdkakesmet :
2 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram mjukt smör
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ägg och socker. Rör ihop vetemjöl med kakaon, vaniljsockret och saltet. Vänd ner i smeten och rör om. Tillsätt smöret. Blanda till en slät smet. Fyll upp muffinsformar till hälften.
Banansmet :
3 fula mosade bananer
125 gram mjukt smör
1 ägg
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR :
Blanda de blöta ingredienserna i en skål och de torra i en annan. Rör snabbt ihop med sked. Inte vispa. Fördela smeten ovanpå kladdkakesmeten. Grädda i 175 grader ca 25-30 min.
Choklad och banan goes bananas!
Hälften kladdkaka, hälften banankaka!
Färdiggräddade efter ca 25-30 min.
Ställ muffinsarna på en tallrik och täck med plastfolié och låt svalna i kylskåpet så blir dom härligt sega och kladdiga!