Enkel match till middag, bröd, färs, ägg och grönsaker och så vansinnigt gott! Några stänk HP eller chilisås och saken är biff. – Eller toast egg burger! Med extra lös gul som får rinna ner sådär härligt över hamburgaren. Mer behövs inte.
Ibland går det väldigt fort att svänga ihop kvällsmiddagen. Idag ska jag dock krångla till det lite mer och göra en god fiskgratäng med räkost och potatis till, självklart ska ni få receptet sen.
Burgare 4 st
400 gram nötfärs
½ dl vatten
knappt 1 msk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm vitpeppar malen
GÖR SÅHÄR :
Blanda samtliga ingredienser. Forma till burgare för hand eller i press. Stek i het panna med smör ca 2 min på varje sidan.
Tillbehör :
Stekt toast eller surdegsbröd
Stekt ägg
Grönsaker
Chilisås
Perfekt stekta ägg med hel gula blir bäst på låg värme, smör i pannan och salta bara på äggvitan.