Fräsch sommardryck
Vilken värme vi fått igen, idag har vi haft 28 grader här i Stockholm.
Har ändå min vana trogen gått en långpromenad på några timmar.
Först från Kungsholmen via Riddarholmen och till Ivar Los Park för att äta en god kycklingsalladslunch från Paradiset tillsammans med Lennart.
Sen blev det en tur längs Söders höjder via Slussen till Gamla Stan, där det var rätt lugnt idag.
Där gick jag in på trevliga Sara’s Art & Coffee, när jag såg att de hade favoriten Gute Glass.
Nu på sommaren njuter jag av en glass av bästa kvalitet då och då, trots att de innehåller en del socker.
Jag äter inte godis alls, har aldrig tyckt om det, men en fin glass är en njutning jag inte vill avstå.
Sockrade drycker går däremot helt bort, så idag får du tips på mitt sockerfria iste.
Bilden här ovan är tagen av Mikael Eriksson och receptet är med i min grillbok som snart kommer i ny utgåva.
Jag använder Earl Grey till mitt iste, men välj din favoritblandning.
Tepåsarna får dra i kallt vatten, då blir det inte beskt.
Iste med citron och mynta
1 liter kallt vatten
5 påsar te
4 kvistar mynta
Saft av 1 citron
Häll upp kallt vatten i en kanna, lägg i tepåsarna. Ställ kannan i kylen över natten.
En timme innan serveringen blandas myntakvistar och citronsaft ner.
Fyll på med is och servera i glas med en myntakvist, garnera med en smal citronklyfta på kanten.