Innan jul fick jag en fint, rökt baklår av rådjur från bästa vännen. Det är det ultimata drinktilltugget, serverat på träskärbräda med enbart en kniv. Ett snacks till en kall öl, likaväl som en finare anrättning av lyxmiddag.
Rökt kött är en delikatess i sig, oftast godast naturell. Upphängd på spishyllan med bara en kniv i läderrem – redo att avnjutas när andan faller på. Jag serverade det på vårt julbord här hemma men har såklart massor kvar.
Läckra tunnbrödssnittar till nyår är aldrig fel och här har jag använt philadelphiaost, riven pepparrot och ruccola tillsammans med tunna skivor av det rökta köttet. Garanterat uppskattade och väldigt enkla att göra.
40 st
Det här behöver du :
4 mjuka tunnbröd
1 förp philadelphiaost (200 gram)
4 tsk riven pepparrot på tub
Ruccola
200 gram tunt skivat rökt rådjurskött
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Bred philadelphiaost på tunnbröden. Bre ut en tesked av pepparroten på varje. Strö över ruccola. Skiva det rökta rådjursköttet fint och lägg över. Salta och peppra. Rulla ihop längs med långsidan. Plasta in och låt gärna ligga i kylskåpet nån timme före servering. Skär upp varje rulle i 10 st snittar.