Pizzeria Öland – Ekerum resort

pizzeria_öland_ekerum_pizza
Påskhelgen här på Öland har verkligen varit ren och skär njutning! Strålande solsken, god mat och mycket folk. Påsken är den högtid då många turister och sommarstugeägare kommer tillbaka och det har märkts i både affärer och i trafiken. Lite kul med liv och rörelse igen efter en lång, tyst vinter. :-P

Restauranger runtom slår upp dörrarna för säsongen så vi passade på att besöka Ekerum – Pizzeria Öland. Ett ställe vi aldrig ätit på tidigare.

Pizzamenyn är väldigt annorlunda. Mycket örter och en salig blandning av smakkombination så det lät spännande när vi kollade in hemsidan först. I fredagskväll åkte vi dit och satte oss för att äta pizza.

Lokalen var ljus och fräsch, lite italienskt stuk med rödrutiga dukar, levande ljus och en allmänt mysig atmosfär. Framme vid disken fick vi menyer och sen satte vi oss vid ett bord. Vi fick gå fram och lämna vår beställning när vi bestämt oss. Ingen bordsservice alltså. Drickorna fick vi över disk direkt. Sallad, bestick, glas, servetter och vatten fick vi hämta vid en annan disk.

Pizzorna serverades dock vid bordet och första intrycket var att dom var gigantiska. Rymdes inte på tallriken. ;-)
Tunna fina bottnar, säregen tomatsås med mycket örter och även torkade örter ovanpå samt ruccola. Smaken var det verkligen inget fel på. Kanongoda verkligen! Vi beställde tre olika och slajsade lite mellan oss.

Jag tog en;
”Ekerum” – Tomatsås, ost, örter, skinka. + extra ost. 
Nicke en;
”Baggio” – Tomatsås, ost, örter, 2 sorters salami, marinerade oliver, tunt skivad rödlök, paprika.
Och Joline en;
”Che Peccato” – Tomatsås, ost, örter, oxfilé, färska små tomater, tunt skivad rödlök, vitlöksfärskost.

Vi var alla tre eniga om att de var bland de godaste pizzor vi ätit. Annorlunda smak i och med alla örter men otroligt goda. Fräscha råvaror och riktigt goda smaker. Pizzasalladen var också en höjdare. Också den med mycket örter i och även vitlök. Annorlunda och otroligt god. Helhetsintrycket väldigt bra så hit återkommer vi fler gånger. Pizzerian ligger alltså i Ekerum vid väg 136. Lätt att hitta och många parkeringsplatser.

Några plus och minus; 

– Självbetjäning vid disken vid beställning och betalning
– Läsk i PET – flaskor

+ Rent och fräscht
+ Salt och pepparkvarnar på borden
+ Gedigna bestick och glas som förhöjde känslan
+ Gratis vatten
+ Trevligt bemötande

pizzeria öland_ekerum
I den charmiga stenladan på Ekerum Resort ligger Pizzeria Öland.
Hemsida, klicka HÄR!

pizza_pizzeria_ekerum_öland_pizzaställe
Rekommenderar verkligen detta ställe. Många restauranger ploppar upp sommartid, både bra och dåliga men detta ställe kommer tillhöra kategorin BÄTTRE! De har dessutom öppet året runt – plus i kanten för de! ;-)

pizzeria_öland
Disken.

öland_ekerum_pizza_pizzeria
Del av pizzerian.

pizzeria_öland_ekerum_restaurang_pizza
Salladen var grymt god!

pizza_ekerum_pizzeria_öland
Nickes pizza med 2 sorters salami.

pizza_öland_pizzeria_ekerum
Jolines med oxfilé och vitlöksfärskost. Min med ost och skinka på översta bilden.