Italienska tunnbrödssnittar med parmaskinka, pesto, mozzarella och soltorkade tomater

tunnbrödsrullar_mozarella_parmaskinka_tomat_pest
Dessa supergoda tunnbrödssnittar med italienska smaker har min bästa vän gjort. Hon tog med sig dom till oss och bjöd på helgen som gick. Jag är en riktig tunnbrödsälskare och speciellt ihoprullade med rökt renkött och pepparrot men dessa måste jag nog erkänna var snäppet godare!

Så fräscha i smaken och ypperliga små munsbitar till kvällssnack, drink eller som lite färdkost om man ska iväg på roadtrip… :-P

ca 20 st
Det här behöver du : 
3 tunnbröd
150 gram parmaskinka
2 pkt mozzarellost a´125 gram
100 gram soltorkade tomater i olja
5-6 msk grön pesto

GÖR SÅHÄR :
Lägg ut tunnbröden och fördela parmaskinkan ovanpå. Skiva mozzarellaosten och lägg över. Finhacka de soltorkade tomaterna och strössla över. Bred på ett tunt lager grön pesto och rulla ihop från långsida till långsida. Skär små snittar/snurror och servera till drink eller snackstilltugg.

tunnbrödsrullar_snittar_tunnbröd

parmarullar_parmasnittar_mozarella_tunnbrödssnittar

Kycklinglårfiléer med bakade tomater och champinjoner

Enkla och goda kycklingslårfiléer som du grillar och serverar med tomater och champinjoner!

Gör så här
1. Gör marinad och blanda med kycklinglårfiléerna. Sätt ugnen på 200 grader.Dela tomaterna och grupp ur dem. Gröp ur svamparna. Lägg tomater och svamp på en ugnspplåt med en bakålåtspapper.
2. Stö på örtsalt på tomaterna och svampen. Skiva osten och fördela över. Skiva löken och lägg på tomaterna och toppa med mandelspån. Klicka på ajvar och pesto på svampen. Sätt i ugnen i ca 15-20 minuter. Grilla under tiden kycklingen runtom på grillen.
3. Servera med en fräsch sallad!

Vill du göra en mumsig yoghurtsås?
Gör såsen genom att blanda följande ingredienser: 2 dl turkisk youghurt, salt och svartpeppar, 2 msk hackad mynta. Servera till den ny grillade kycklingen, rucola och de bakade tomaterna och champinjonerna.

LCHF recept för Fettuccini med pestogrädde och skinka

En snabblagad Fettuccini som du enkelt slänger ihop med endast 7 ingredienser. Perfekt för en LCHF middag eller lunch!

Fettuccini med pestogrädde och skinka
Portioner: 2-3 st

Ingredienser
2 pkt Miracle Noodle Fettuccini
2-3 dl grädde
1,5 msk pesto
200g rökt skinka
1 tomat
Svartpeppar
Riven ost och olja till stekning

Gör så här
Skölj fettuccinin i kallt vatten. Skär skinkan i bitar. Fräs den i lite olja. Häll på grädde, pesto och svartpeppar. Rör om. Tillsätt nudlarna och låt dem koka i ca 10-15 minuter. Skär tomaten. Vänd ner innan servering och smaka av med riven ost.

Servera och njut!