Go förmiddag mina vänner! Jag hoppas ni är riktigt sugna på ett gott recept. Det är inte alltid idéerna sprutar när det kommer till just fläskkotletter men det är något vi ganska ofta lagar till här hemma. Jag brukar köpa kotletter med ben och fettkappa och sedan bräsera dom i stekpanna riktigt länge i en god buljong, jag serverar dom sedan till t ex. söndagsmiddag med potatis, grönsaker och skysås, en riktigt husmansklassiker. Recept HÄR och HÄR och även HÄR.
I detta recept har jag däremot skurit bort benen, bankat ut dom med köttklubban och dubbelpanerat dom före dom åkt ner i stekpannan. De ska stekas på ganska låg värme i smör för att paneringen inte ska brännas och för att de ska bli helt genomstekta och härligt gyllenbruna. Såsen jag har gjort till är en klassisk dragonsås, väldigt lik en bearnaise till smaken och busenkel att vispa ihop.
Nu är det hög tid att sportlovs-gänget här gör sig i ordning för nu blir det snart Kalmar och Biostaden. Ha en fin dag allihopa! ♥
4 – 6 port
Dragonsås :
3 msk smör
1 msk torkad dragon
1½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 burk creme fraiche
2 msk grönsaksfond
1 msk pressad citron
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret tillsammans med torkad dragon i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölken och vispa slätt. Slå på mjölk lite efterhand och vispa hela tiden så det inte finns några klumpar. Vänd ner en burk creme fraiche, tilllsätt fond och låt såsen koka på medelvärme ca 15 min.
Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Dubbelpanera kotletterna genom att första doppa dom i mjöl, sen i ägg och sist ströbröd. Ströbrödet har jag kryddat med salt och vitpeppar. Låt dom sedan ligga och torka till på ytan en stund före du steker.
* Istället för ströbröd kan du använda panko.