Om detta tvistar man, en del säger att vi är för många, andra menar på att vi inte är det…
Om vi nu är för många så låter det som att detta kan vara ett bra sätt att få oss att minska fort?
Om detta tvistar man, en del säger att vi är för många, andra menar på att vi inte är det…
Om vi nu är för många så låter det som att detta kan vara ett bra sätt att få oss att minska fort?
Ja hur överlever man en sådan vistelse?
Jag låg inne från lörd-torsd. Fick “mat” först på måndag, någon sorts välling, jag hade sagt ifrån att allt måste vara glutenfritt. Så slapp jag i alla fall den påfrestan på min kropp. Bara kolhydraterna…
Jag mötte fler sköterskor som förstod mkt väl vad lchf var och någon hade tom provat, men kom väl inte förbi omställningen tänker jag.
jag fick tipset från en av de gulligaste skötersorna att beställa stor portion, då jag ju inte beställde några kolhydrater i större mängd. Vilket var ett bra tips.
Dock är det ju margarin i allt och man kunde verkligen märka att kroppen längtade efter smör.
Gick några gånger ut i dagrummet för att se lite tv och även vid frukost ett tillfälle, men det var så deprimerande att se denna “mat”vagn med bara massa sött, söta drickor i alla former och skorpor och kex och givetvis flora milda. Diabetiker satt där med sina stickor…
Min frukostbricka bestod av 1 ägg, 2 skivor ost och prickikorv, en liten kopp kaffe och vatten.
Frågan man kan ställa sig hur överlever man? Der gör man knappt om man inte har en familj som bryr sig. Min man och dotter kom upp minst en gång om dagen med livrätten ÄGGMJÖLK, några kokta ägg , ost o smörrulle och en gång lax och räkor till kvällsmat.
Skulle säga att hamnar ni på sjukhus se till att någon kan tillverka äggmjölk, passar super som flytande och är ju mat på riktigt
Hur gör jag min kanske någon undrar.
1 ägg och 1-2 gulor
1/2 tsk kakao
2-3 dl vatten
30-50 gram smör
Vattnet kokas upp med smöret och hälften slås på äggen och mixas, koka upp den andra delen och slå den över de mixade äggen och mixa igen. Då har man försäkrat sig att äggvitan blir ordentliget tilllagad. Jag fick upp en termos på kvällen och den var ljummen och fin på morgonen när jag slurpade den vid 06 tiden.
Man blev väldigt ledsen många gånger då man tänker på att maten är så undermålig och att så sjuka människor det ju ändå handlar om på sjukhus inte ens kan få de rätta byggstenarna för helande…
Någon sa att det är sjukvård, inte friskvård….
Ligger mycket i det citatet. Visst vårdas man till viss friskhet, men…
Ha det gott alla och håll er friska för sjuttongrubbar!
Måste tacka för alla jättegoa kommentarer från er alla!
Jag är nu hemma från den 5 långa dagar sjukhusvistelsen, om den kommer jag berätta om om någon dag eller två.
Hur en LCHF´are överlever en sådan vistelse.
Allt har gått bra, nu ska jag bara läkas, den lilla lätta febern ska lägga sig och kroppen få krafterna tillbaka.
Det blir halvfart här på bloggen ( om ens det) nu i början och i den takt som livsandarna återvänder jag hit.
Stor varm kram från mig!
Jag kan inte blogga ligger på sjukhus och är nyopererad för blindtarmen. Återkommer så fort jag kan. Kram
och jag måste få säga ett extra STORT OCH VARMT TUSEN TACK för alla fina recensioner som ni givit boken och också mig!
Man blir så varm i hjärtat av att läsa dem!
Jag hoppas alla som skrivit en rencension kan känna en go, lång och varm kram från mig!
De fem lyckliga vinnare av min signerad bakbok är:
Lotte Abrahamsson
Martin Klasson
Maria Lorick
Rebecka Jemil
Camilla Irene Johansson
Jag hoppas få iväg era böcker så fort det bara är möjligt och jag hoppas ni finner en bra användning för en bok till eller känner någon som är i stort behov av den!
Är det någon av er som vill att jag skriver något speciellt i er bok för att den just ska ges bort så hör av snarast, helst innan helgen. Jag mailar nu också er alla.
Stor varm kram till alla som givit mig av er tid och era vackra ord!
Det kommer ofta frågor om vad kan jag ta i stället för nötter och mandlar om man är allergisk mot nötter?
Detta är ju inte lätt, för om man vill baka en Mjuk Nötkaka så går ju det inte att baka en nötkaka för en nötallergiker, man blir ju tvungen att välja ex en annan mjuk kaka helt utan nötter, och då är det ju inte längre en nötkaka .
Vill man göra mandelpudding så går inte det heller, man får då kanske välja att göra med kokosflingor men då är det ju inte mandelpudding längre utan en kokospudding.
Man kan inte byta ut en ingrediens som är den viktigaste ingrediensen/smaksättaren för kakan, för då blir det en helt annan kaka.
Det bästa nötallergiker kan göra är att inte söka smaken av nöt då det ju ändå inte går, utan söka andra kakor med smak av annat då ju det är det som fungerar.
Däremot kan man om det är ett recept där en del av innehållet är mandlar, låt säga Kanel och kardemummakakan i bakboken, då kan man ju utesluta mandeln och ta mer av de andra mjölerna eller fylla upp med annat ok mjöl. Kakan är fortfarande en kanel och kardemummakaka, då det inte är nötter eller mandlar som är smaken i kakan.
Men så fort en kaka heter “mandel…” eller “nöt…”, går det ju givetvis inte att ta ”något annat” utan att kakan då också blir “något annat”…
Nötallergiker får tyvärr helt enkelt lära sig leva med denna begränsning… Jag har ingen annan lösning, har ni?
av min signerade bakbok till 5 st vinnare bland de som gjort sig omaket att recensera min bok på Bokus och/eller Adlibris.
Det är fortfarande en chans att hinna skriva ner några rader om min bok och delta i utlottningen. Skriver du på båda ställena så deltar du med två lotter. Viktigt att maila mig på
kontakt snabela mariannslchf.se
Berätta under vilket namn du skrivit och vart du lagt din recension.
Tusen tack till alla som gör mig denna tjänst!