Hembakad pizza utöver det vanliga är dessa ”båtar”, fyllda med extra ost i hörnen och kanterna. Pizzarecept från kryddburken har ni fått i massor men måste ändå slå ett slag för dessa båtar.
Vansinnigt goda med extra fyllning, extra ost och extra goda kanter och hörn.
OCH med lite strimlad bacon tillsammans med skinka blir fyllningen bara såååå mycket godare – Prova!
Osten ska väljas med omsorg, gärna både mozzarella och en smakrik hårdost som tex präst, greve eller västerbottensost. Riv bägge och blanda ihop.
Kavla eller tryck ut runda pizzabottnar som vanligt. Vik ihop två hörn och jämna till kanterna. Fyll hörn och ev kanter med ost och tryck till. Grädda som vanligt på högsta värmen i ugnen, gärna på förvärmd pizzasten eller teflongaller.
ÄT OCH NJUT!
3 normalstora båtar
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.
Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk finkrossade tomater
½ dl rapsolja
½ dl vatten
1 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop samtliga ingredienser till tomatsåsen med stavmixer. Räcker till 4 pizzor, går bra att frysa in
Pizzasallad :
1/4 vitkålshuvud
en kastrull kokande vatten
2-3 korkar ättika (Perstorps ättika)
3/4 dl solrosolja eller annan matolja
2 msk vatten dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 msk oregano
1 tsk finmalen svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Om du lägger vitkålshuvudet i en stor matkasse så kan du hyvla utan att du får vitkål i hela köket! Lägg sedan all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Skölj sedan under kallt vatten och låt rinna av. Använd en rymlig plastbunke med tättslutande lock till salladen eller en plastpåse. Tillsätt alla ingredienserna, på med locket och skaka om burken/påsen väl. Förvara sedan i kylskåp.
Hållbarhet : 1 vecka.