Nu är bästa tiden
Höstbarn som jag är gillar jag så klart hösten lite extra mycket. Efter att ha varit bortrest i ett par veckor trodde jag att jag kanske skulle missa en del av den fina hösten (vilket jag så klart gjort), men jag tycker att det fortfarande är rätt grönt i naturen och en del blommor som […]
Nyponlimpa med aprikoser, solrosfrön & dinkel


Alltså detta bröd!! Jag bakade ett i morse, rent experiment eftersom jag har så mycket nyponsoppa så tänkte jag att man kan väl baka bröd på det med?! Å det kan man verkligen. Brödet i morse gav jag bort så jag var bara tvungen att testa igen och se hur de smakade och om det blev lika bra som det första. Herrejisses amalia så gott och det är faktiskt ett sånt där busenkelt bröd med bikarbonat som bara ska röras ihop och behöver inte jäsas, skjuts in i ugnen på en gång.

Till dessa bröd brukar jag använda filmjölk och lingonsylt i smeten, men idag fick det bli en improvisation som sagt. Jag tog lite dinkelflingor och solroskärnor i också. Lite torkade aprikoser och så nyponsoppa då förstås. Har nog aldrig gjort ett så gott bröd så himla glad att jag gav bort ett i morse! ;-)

1 limpa
Det här behöver du :

8 dl vetemjöl
1 dl dingelflingor
1 dl solroskärnor
1 msk bikarbonat
½ tsk salt
2 dl mjölk
4 dl nyponsoppa (hemkokt eller köpt)
½ dl ljus sirap
1 dl torkade aprikoser
Pumpakärnor och pistagenötter

GÖR SÅHÄR : 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ut mjölken med nypnsoppa, sirap och aprikoser. Blanda samman allting och häll i avlång brödform med bakplåtspapper. Toppa med pumpakärnor och pistagenötter. Grädda i 175 grader ca 50 min.


Smeten är ihoprörd och häll i avlång brödform, nu skjuts in i ugnen.


50-60 min sen är det klart!

The post Nyponlimpa med aprikoser, solrosfrön & dinkel appeared first on Kryddburken.se.