det är den stora frågan i LCHF -sfären just nu och detta allt sedan kostdoktorn själv bekostat labbtester på tre olika mjöl.
Dock finner jag frågan lite löjlig, 1 dl mandelmjöl väger ca 45 gram och i de flesta bröd och kakor blir mängden kolhydrater försvinnnade liten ändå även om mandlarna innehåller en högre andel kolhydrater. Ofta verkar det mer handla om att skrämmas för ”bakning” än något annat, som mycket riktigt några kommentatörer nämner på lite olika sätt.
men tillbaka till mandelmjölet…
Då jag för länge sedan just framhållt detta med att mandlar/mandelmjöl innehåller mycket omega 6 bla och högre mängd kolhydrater sett till mängd man behöver använda så brukar jag ofta använda kokosnötsmjölet för att hålla nere mängden mandelmjöl.
Det mest talande inlägg jag gjort om detta kan läsas här. Kokosnötsmjöl vs mandelmjöl
Så är du ”rädd” för mandelmjöl använd kokosmjölet att minska på mängden, eller byt ut mandelmjölet mot kokosmjöl det funkar också i många fall.
Givetvis har bloggen en sådan omvandlingstabell/tänk