Till jul behövs värmande, mustiga drycker. Här är en lite fräschare, syrlig variant med äpple och clementin som passar utmärkt som välkomstdrink eller till glöggkvällen. Den kan göras dagen innan den ska serveras och är dessutom alkoholfri och passar både stora som små. Den som vill spetsa med något starkare kan förstås göra det.
Vill man servera glöggen med annat är russin och nötter är det både festligt och fint med en skiva frukt i varje kopp. Använd små pepparkaksformar och stansa ut olika figurer så är det lätt att hålla reda på vems som är vems.
Bilden är tagen med Nokia Lumia 930.
Ta chansen och var med och tävla om en egen Lumia HÄR!
Ta chansen och var med och tävla om en egen Lumia HÄR!
Recept :
1 kg röda juläpplen
1 kg söta clemetiner
2 msk skivad färsk ingefära
2 kanelstänger
4 stjärnanis
1 tsk kardemummakärnor
4 – 5 msk flytande honung
1 kg röda juläpplen
1 kg söta clemetiner
2 msk skivad färsk ingefära
2 kanelstänger
4 stjärnanis
1 tsk kardemummakärnor
4 – 5 msk flytande honung
GÖR SÅHÄR :
Kör äpplen och skalade clementiner i en råsaftcentrifug. Sila juicen i en finmaskig sil. Koka upp i en kastrull och lägg ner resten av ingredienserna. Skumma av om det behövs. Stäng av värmen och låt stå och dra 1 dygn i kylskåp. Sila glöggen och förvara i kylskåp. Hållbar ca 1 vecka. När glöggen skall serveras, värm upp önskad mängd och smaka av med flytande honung.
Kör äpplen och skalade clementiner i en råsaftcentrifug. Sila juicen i en finmaskig sil. Koka upp i en kastrull och lägg ner resten av ingredienserna. Skumma av om det behövs. Stäng av värmen och låt stå och dra 1 dygn i kylskåp. Sila glöggen och förvara i kylskåp. Hållbar ca 1 vecka. När glöggen skall serveras, värm upp önskad mängd och smaka av med flytande honung.