Ca 24 bitar
4 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1/2 påse pepparkakskryddor
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 dl grovrivna morötter
125 g katrinplommonpuré eller annan pure,
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 dl grovrivna morötter
125 g katrinplommonpuré eller annan pure,
går bra med äppelmos också
1 burk vatten (barnmatsburken ovan)
1 burk vatten (barnmatsburken ovan)
Glasyr : 75 gram smör
1/ 2 dl kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/ 2 dl kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Kokos, nötter eller strössel.
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggsmeten.
3. Tillsätt de rivna morötterna,purén och vattnet.
4. Häll smeten i en smord mindre långpanna, ca 25 x 35 cm. Det går lika bra att använda bakplåtspapper.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt den svalna.
6. Glasyr: Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna tills du har en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan när den svalnat något.
Strö över kokos eller strössel och skär kakan i bitar.
Strö över kokos eller strössel och skär kakan i bitar.
Originalrecept från tidningen Hembakat med lite småändringar från mig:
Marsipandekorationer kan köpas här: