Den frågan dyker upp titt som tätt.
Många lever ju kvar i det gamla tänket om att när man fikar och äter bakverk då syndar man och äter något väldigt onyttigt, och det får man göra sparsamt, helst inte alls
Numera när det går att baka fina “nyttigapåriktigt” bakverk med kokosnötsmjöl och mandelmjöl har ju bakverk i många fall blivit mat.
I ett tidigare inlägg här på bloggen jämförde jag omelett med en kaka och i vissa fall blir det mer kolhydrater i en omelett jämfört med många lchf-bakverk.
Men hur ofta tycker jag man då kan äta lchf-bakverk?
Varje dag skulle man kunna säga, men inte alla måltider varje dag.
Jag tänker så här, äter man omelett eller ägg varje dag i en måltid så spelar det ju mindre roll om du ibland hällt kokosnötsmjöl o kakao i eller om du hivar purjolök o paprika (kolhydratsmässigt). Givetvis innehåller paprika och purjo andra saker än kolhydrater. Vilket kakao och kokos också gör.
Viktigt är variationen över dagen och veckan, att äta varierat av ägg, fisk, kött, fågel, skaldjur, smör och grönsaker över dagen.
Men om du ex alltid äter en omelett till lunch, kan väl den lika gärna bytas ut till en lchf-kaka ibland? Dock skulle jag tröttna på att äta en mat-kaka varje dag ändå.
Andra tycker man bara ska äta lchf-bakverk till lyx och högtider. Man gör som man vill…
Men det som är den stora poängen här är ju att vi numera alla kan släppa på denna “onyttighetsångest” som var förknippat med tidigare kakätande och numera glädjas åt att vi kan baka mat och nyttiga bakverk på riktigt!
Att vi kan bjuda på mat-bakverk till alla och ingen behöver få ångest över att man frossar eller tar en eller två bitar till!
Så ÄT BARA!
Bloggar etiketter: lchf-bakverk