Jag kokade en rejäl gryta tomtegröt idag så nu har barnen grötfrukost hela skolveckan ut skulle jag gissa! Doften av kanel, kokt mjölk och risgryn när gröten börjar bli klar kan få vem som helst att bli barnsligt förtjust i just tomtgröt. Såhär gör jag min!
Hur äter ni er gröt? Vad vill ni ha på?
Socker? Kanel? Sirap? En klick smör?
8-10 port
Det här behöver du :
1 klick smör
2 liter mjölk
4 dl risgryn
1 kanelstång
1 tsk flingsalt
En gnutta vaniljsocker
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en stor, rymlig gryta. Slå på mjölken när smöret smält, det får absolut inte brännas. Tillsätt risgrynen och kanelstång. Låt koka upp. Dra sedan kastrullen lite åt sidan på plattan och vrid ner till absolut lägsta värme. Låt sjuda ca 50 minuter. Mot slutet rör du ner flingsalt och en gnutta vaniljsocker. Klart! Servera med kanel, sirap och mjölk!
The post Tomtegröten är här! appeared first on Kryddburken.se.