Julbordsklassiker
Idag bjuder en av mina fina bloggvänner på en krämig gubbröra, så här skriver Lindha Vikström;
Här kommer ett av mina favoritrecept som jag tycker passar så bra på julbordet. Min goda LCHF-gubbröra.
Mättande och god och dessutom mejerifri. Jag tycker det blir lite festligare om man serverar gubbröran i små snapsglas på fot en fin kontrast till den inlagda sillen kanske.
Man kan även ha ett gott frökex till om man vill ha röran på kex i stället.
Halva Lindhas gubbröra
4 hårdkokta ägg
1 burk, 200g matjessill
1 dl majonnäs
2 msk finhackad rödlök
3 msk finhackad dill
Smaka av med salt/peppar
Finhacka äggen och matjessillen, spara ca 1-2 msk av spadet från sillen.
Blanda sedan samman alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar och om du vill ha lite mer sälta häll i från matjessillspadet.
Tack för recept och bild, Lindha
Här kan du som vill ta lära dig mer om Lindhas vikt/hälsoresa gå med i hennes 5 veckors kursprogram på Facebook.
Vill du besöka hennes blogg Halva Lindha så hittar du den här.