Intervju på Radio JMG i morgon med mig bla

IMG_2653 [1024x768]Då har man precis blivit intervjuad av Jonathan på Radio JMG. Man ville prata med någon som äter LCHF och man bedömde mig som lämplig att kunna nyansera saker och ting angående Lismedelsverket som kom ut med en rapport om ”kött och ost frestar miljön”.

Mailet från Jonathan löd:

Hej Mariann! Du kanske vet om att livsmedelsverket i dagarna kom ut med en (nåja) ny rapport om att kött, men även sådant som ost förefaller fresta på miljön. Jag gör ett reportage för JMG Göteborg kring just detta, och ville väl ha en åsikt från någon som praktiserar en lära där dessa livsmedel konsumeras ganska frekvent. Det verkar som om du har kunskap i ämnet, och hade kunnat nyansera saker och ting. Hade du möjligtvis velat ställa upp på en kort telefonintervju imorgon där du ger din syn på saken?

Givetvis svarade jag- JA, gärna!

Jag ser ju på saken så som Per Wikholm på LCHF.se ser det hela och i länken kan ni läsa hans eminenta kommentar till denna rapport och Livsmedelsverket.

Nu kan jag bara hoppas på att jag nyanserade det mesta ;) för det finns så många fördomar om LCHF och oftast beror det på okunskap och kanske tom ovilja att sätta sig in i vad det innebär.

Denna intervju tillsammans med intervjuer av andra (vet ej vilka) kommer sändas i morgon (hoppas jag) på 94.9 MHz eller gå in här gnf.nu och välj frekvens 94.9 MHz. Sändningen verkar börja 14.30 och slutar 15.00.