Julbollar
Tryfflar utan choklad, går det kanske du undrar; Svar ja, det blir faktiskt väldigt gott.
Särskilt med en smaksättning av hallon och lime, de blir så syrliga och fräscha.
Min lilla julboll blir en perfekt dessert efter all julmat, mer behövs inte för att sätta pricken över i.
Tomten tipsar att du hittar mängder av godsaker som passar till julbordet i mina kokböcker.
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Länken nedan går till Lumio Förlag, som nu har julrea, där finns min och Annika Dahlqvists kokbok för bara 195 kr.
Boken innehåller dessutom recept från min långkokbok, så här får du två böcker i en.
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Hallontryfflar ca 15 st
2 dl hallon
2 dl pekannötter
50 g smör/kokosolja
4 osvavlade aprikoser
½ pressad lime
Att rulla i:
½ dl hallonpulver
Koka upp bären, ta från spisen och rör ner smöret så det smälter och låt svalna.
Skär aprikoserrna i mindre bitar, mixa dem med hallonröran, pekannötter och limesaft i en matberedare tills allt blandats väl och nötterna hackats till småbitar.
Ställ i kylen att stelna en halvtimme, så smeten blir lätt att rulla till bollar.
Fukta händerna lätt i kallt vatten mellan bollarna så går de lättare att få jämna och fina.
Ställ in dem i kylen att stelna en halvtimme.
Innan serveringen rullar du bollarna i hallonpulvret så de täcks runtom.
Enklast går det om du häller pulvret i en liten rund skål och lägger ner bollarna en i taget och låter dem rulla runt.
Förvara i en burk i kylen eller frys in och ta fram eftersom.