Är det nånting man saknar efter julmat o nyårsfirande med festmåltider den ena efter den andra så är det PASTA!! Hur gott är det inte med pasta, eller som här gnocchi som är små degknyten gjort på potatis men som smakar ganska likt pasta men ändå inte! Brukar ni laga gnocchi förresten??
Till just gnocchi tycker jag det är absolut godast med en härligt, fräsch tomatsås med extra mycket hetta förstås för är det något som saknas vid juletid så är det väl chili på julbordet, inte sant?
4 port
Det här behöver du :
1 förp gnocchi 4 port
1 burk plommontomater
1 stor gul lök
1 röd chili, spansk peppar
Svartpeppar från kvarn
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 nypa socker
3 dl grönsaksbuljong
1½ dl gräddmjölk
Salt & peppar
1 näve färska små plommontomater
Ärtskott
GÖR SÅHÄR :
Börja med att skala och hacka lö och vitlök. Skölj chili och finhacka. Smält smör i en stekpanna och fräs på löken tillsammans med vitlök, chili, oregano, svartpeppar och en nypa socker.
Slå på plommontomaterna från burk, tillsätt buljongen och sänk värmen så tomatsåsen får puttra sakta ca 30 min. Tillsätt gräddmjölken och låt koka ihop, red ev av såsen med en gnutta maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & nymalen svartpeppar.
Fräs på gnocchin i en annan panna med lite olja så den får fin färg, salta och peppra. Servera gnocchin i tomatsåsen med färska små plommontomater och ärtskott.
Enkla ingredienser, precis vad man längtar efter nu när allt julmat och nyårsmenyer är över! Fräscht och gott.
Doften av god tomatsås som puttrar på spisen med chili och vitlök… Inte mycket som slår det!
En liten skvätt gräddmjölk om man vill för att runda av och binda ihop smakerna, det behövs inte mycket men ger stor smakskillnad.
Gnocchin ska bara fräsas på hastigt i het stekpanna så den får lite färg.
Sen är allt redo att serveras. Njut!
The post Gnocchi i het tomatsås appeared first on Kryddburken.se.