I fredagskväll åt vi kebab i pitabröd här hemma. Det hör inte direkt till vanligheten men när och OM så ska det vara gott och smaka som riktigt god ”kebab i pita”.
Jag strimlar vitkål och rödlök. Jag gör en stark, tomatig sky som kebaben steks eller snarare värms i. Sen pitabröd, och sist av allt den vansinnigt goda vita såsen. Allt ska varvas i lager med kebabköttet i pitabrödet. Toppa med sås. Ät, njut…
Hemligheten bakom den absolut godaste kebabsåsen är Fanta!
Fanta på burk, vanlig, hederlig apelsinfanta. – Japp!!
Jag har hört och även provat olika varianter som zingo, spad från ananasburk och apelsinjuice men inget blir så gott som med just fanta! Så e de…
Låter döknasigt jag vet, men det är gott!
1 sats medium hot/vitlök kebabsås :
(räcker till minst 4 kebab + lite extra)
2 dl creme fraiche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl FANTA
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & vitpeppar
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop creme fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt & peppar. Låt gärna ”stå till sig” nån timme i kylskåpet. Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering.
Hemmagjort kebabkött? - Kolla in receptet HÄR!
Stark ”tomatsky” till kebabköttet :
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk honung
Salt & nymalen svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Skaka ihop ingredienserna till tomatskyn i en mixerburk. Hetta upp en panna, lägg i kebabköttet och vänd runt. Slå på skyn och låt allt fräsa på ca 1 min. Det ska finnas lite sky kvar så den ska inte koka in helt. Servera.
Tillbehör :
- Pitabröd – se recept HÄR!
- Strimlad vitkål
- Strimlad rödlök
- Tomatskivor
- Fefferoni