Enkel Rabarberpaj – recept på den enklaste Rabarberpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir riktigt gott!
Ingredienser fyllning:
– 5 rabarber (fasta, syrliga)
– 1 dl socker
– 1 msk kanel
Ingredienser pajdeg:
– 1½ dl vetemjöl
– 1½ dl socker
– 100 g smör eller margarin
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
Skölj, kärna ur och dela rabarberna i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäkerform. Strö över socker och kanel och blanda runt.
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck rabarberna med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.
Servera med glass eller vaniljsås.
Originally posted 2009-09-17 18:33:30. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet dök först upp på Rabarberpaj.se.