Glad Påsk
Idag bjuder jag på en riktigt njutbar drink till påskfirandet.
Äggtoddy var något som vi alltid fick till påsk när jag var liten, mamma och pappa med konjak, jag och min syster med pressad apelsin.
En tradition som jag gärna delar med mig av, den passar lika bra efter en långpromenad som en liten dessert efter all påskmat.
Vill du ha några av mina gröna, sköna kokbokstips till påskbordet, så ta en titt härinne på Kurera.
Äggtoddy för vuxna
2 äggulor
1 tsk honung eller valfri sötning
2 msk grädde
1 msk konjak eller whisky
Vispa gulor och vald sötning riktigt hårt.
Låt grädden få ett snabbt uppkok, vispa ner den i äggsmeten.
Vispa så ner konjak häll upp i ett litet fint glas.
För en barnvänligare variant, byt ut spriten mot lika mycket färskpressad apelsin.
Fler goda drinkar hittar du i min nya kokbok Gröna, sköna tillbehör.
På bilden nedan ser du kombucha smaksatt med havtorn som jag fotograferade vid Kallsjön den varmaste dagen förra sommaren.
Det receptet har jag fått av Margareta Marples på Kall Naturkompani, läs gärna mer om kombucha här.