Varm biffsallad till middag
Grönsallad finns fortfarande i mängd i mångas trädgårdar eller att köpa på gårdsbutiker och höstmarknader.
Sallad är ju förknippat mest med sommarmat, men ihop med en varm kötträtt mättar den gott även nu när vi går mot lite mer kyliga kvällstemperaturer.
Kebabsallad säljer stort på snabbmatsrestauranger, min är nästan lika snabblagad och mycket nyttigare. Den får rejält med smak från senapssåsen till.
Jag fick en stor bisonfilé från Jemtbison för att prova på nu i sommar, kantbiten på den passade bra till den här salladen.
Köttet är lite likt älgkött och mycket mört. Det ska bara stekas eller grillas hastigt annars kan det bli torrt. Här hittar du mitt recept på grillad bisonfilé.
Biffsallad med senapscrème 1 port
150 g strimlat kött, filé, biff eller karré
1 färsk lök
2 msk smör
Salt och peppar
Dijoncrème
1 mjukkokt äggula (rå går också bra)
1 tsk Dijonsenap
Salt och peppar
Sallad
Blandad grönsallad, persilja, rucola, gurka och tomat
Olivolja och vit balsamvinäger
Strimla köttet och skär löken i skivor. Stek hastigt i het stekpanna och krydda med bara salt och peppar, så köttsmaken kommer fram på bästa sätt.
Gröp ur en mjukkokt äggula (på ett ägg kokt i 6 minuter nedlagt i kokande vatten) och mosa tillsammans med senap, lite salt och peppar.
En djup tallrik fyller du med en bädd av strimlad sallad, persilja, tomat och gurka i bitar över. Kött och lök i mitten med senapscrèmen och en kvist persilja på.
Klart att avnjutas. Äggvitan kan du förstås också hacka och blanda ner i salladen om du vill.
Grönsakerna kommer från min lokala grönsaksodlare, Ås Trädgård.