Lättlagat middagstips
Nu när temperaturen gått ner och vädret blir mer och mer höstlikt, då får jag en längtan efter vällagad och god husmanskost, kanske är det lika hos dig.
Den här otroligt varma sommaren har det blivit mycket sallad, både hemma och när vi tagit med maten ut på picknick i Wonderbag.
I måndags hade vi med lite godsaker i den när vi åkte på en kryssning med Silja Line till Åbo med Baltic Princess, som avgår redan klockan sju på morgonen från Värtahamnen.
Det är så härligt att ta en liten minisemester tillsammans då och då, särskilt som jag har varit upptagen med en hel del kokbokssigneringar i sommar.
Så här vackert var det när båten kom in denna första kyliga morgon på hela sommaren.
Det kallare vädret gör att nu känns det riktigt roligt att stå hemma i vårt lilla pentry på Kungsholmen och laga mat igen.
Igår när vi kom hem så köpte jag kycklinglever, den blev tillagad ungefär på det här viset, tallriksbilden är tagen hemma i Östersund där jag alltid har mycket örter på balkongen.
Smakrik kycklinglever 2 port
400 g kycklinglever
6-8 cocktailtomater
1 stor gul lök
3-4 msk smör/kokosolja
1 tsk äppelcidervinäger
½-1 tsk chiliflingor
Salt
2 msk finhackade örter, jag tog oregano och citrontimjan
Skölj av kycklinglevern och låt rinna av ordentligt i durkslag, torka av med hushållspapper.
Bryn leverbitarna på medelvärme i några minuter på var sida.
Krydda med salt och chili, ta upp levern och lägg över i en gryta.
Skölj ur pannan och bryn skivad eller hackad lök gyllenbrun.
Skär tomaterna i fyra delar och blanda ner när löken fått färg, stek ett par minuter till.
Blanda löken med levern, värm upp och låt puttra ett par minuter.
Ta från värmen och rör ner de hackade örterna.
Servera med ett stekt ägg. Kokt broccoli och majonnäs eller aioli är också gott till.
Nu under hösten kommer jag att dela med mig av mina husmansfavoriter, skriv gärna en kommentar om det är nåt särskilt du skulle vilja ha recept på.
Tycker du också om vår traditionella mat så ta gärna en titt här på min kokbok Gammaldags husmanskost på nytt sätt.