Det verkar finns en del som tror att sötningen i lågkolhydratsbakning fyller en väldigt viktig funktion och att det absolut inte går att baka utan.
Nu ska ni få veta hur det förhåller sig på riktigt med socker och sötning.
Socker fyller den funktionen i traditionell bakning att förutom sötma och ibland konsistens (knäck o krisp) ge fyllnad, dvs 2-3 dl socker ger ju en mängd, utesluter du socker så blir kakan alltså mindre.
I den mesta lågkolhydratsbakningen (i alla fall i min) så är det ägg som ger fyllnaden = storleken på kakan.
Säger ju lite sig självt att ca 2 msk sötning inte ger någon större mängd/fyllnad.
Sötningen ger sötma och det är den enda funktionen den har och därmed kan man mycket väl baka helt utan.
Sötningen ger ingen större påverkan på varken på konsistens eller utseende.
Sötningen påverkar endast smaken och gillar du osöta kakor och bakverk finns det INGET som hindrar att du bakar mina recept (och troligtvis alla andras) helt utan socker eller sötning.
Ni får gärna sprida denna informationen till de som tror att man inte kan baka utan socker eller sötning…