Joline bloggar : Knäckiga äppelmuffins


Hej! Igår bakade jag äpple och kanel muffins dom blev jätte goda. Alltså dom smakar som en dröm, dom goda äppelbitarna och den ljuvliga kanelen. Mums! Mamma har lärt mig att dela upp torrt och blött i två skålar och sen blanda allting då blir det jättebra. Om man inte gillar kanel kan man ta kardemumma istället, det blir också jättegott.

När man har rört ihop äpple, kanel och socker blir det kvar som en saft i botten som man kan hälla över muffinsarna innan man gräddar dom, då blir dom extra knäckiga! ;-)

Här kommer receptet :

16st
Det här behöver du :
2 äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel

4 dl mjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver

125 gram smält smör
2 dl yoghurt el. fil (naturell)
1 ägg
1 dl mjölk

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skala äpplena. Skär dom i små tärningar. Lägg i en skål och blanda med socker och kanel, låt stå en stund.
Ta fram två skålar. Mät upp dom torra ingredienserna i en skål och de blöta i en annan. Rör ihop alltsammans. Tillsätt äpplena. Fyll muffinsformar nästa ända upp till kanten och ställ ner i muffinsplåt. Häll över saften från äppel-skålen på muffinsarna. Grädda i 30 min i 175 grader.


Äppelbitar som jag skurit och kryddat med socker och kanel. Om dom får stå en stund blir dom marinerade och det blir lite saft i botten som man kan hälla över muffinsarna innan man gräddar dom.  Då blir dom knäckiga och goda!


Jag la till en deciliter mjölk i receptet också men det står inte med här, å de blev 16 st! Jag ritade FÖRE jag bakade, hihi! ;-)