Kalvlever Anglaise 2 port
300 g kalvlever i bit
2 msk smör
1 dl tärnat, varmrökt sidfläsk
1 dl tärnade rödbetor
3 msk kapris
Salt och peppar
Till serveringen
2-3 msk brynt smör
Putsa och skär levern i skivor. Bryn det tärnade fläsket i sitt eget fett i en liten kastrull.
Låt puttra tills det får fin färg. Blanda ner kapris och rödbetor, låt allt bli varmt.
Stek levern ett par minuter på var sida, krydda med salt och peppar.
Ta från plattan och låt levern ligga och dra en liten stund på eftervärmen.
Servera med rödbetsblandningen och lite brynt smör.
Stekta stavar av morot och palsternacka är gott till.
Receptet kommer från min och Dr Annika Dahlqvists LCHF för seniorer.
Kokboken är tyvärr slutsåld på svenska men en nyutgåva är planerad till nästa sommar på Lumio Förlag.
Här finns boken på engelska, sprid den gärna vidare till dina vänner runt världen.