Yvonnes Ananaspaj

Detta är min syster Yvonnes Ananaspaj lite LCHF-style om man kan tillåta sig ananas (11,2 gram kolhydrater per 100 gram fruktkött) en gång ibland.
Ingredienser
Pajbotten:
125 gram smält osaltat smör
2 ägg
3 msk erythritol och 1/4 krm stevia
1,5 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver

Fyllningen:
1 st riven eller mixad färsk ananas  ta bort skal och stocken på insidan.
2 dl Creme fraiche
0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Smält smöret och vispa äggen med sötning fluffigt till pajskalet. Blanda ner smöret väl. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl i smeten:
Tryck ut degen i en pajform eller en springform med avtagbar kant. tryck degen en bit upp på kanten så att du uppskattar att ananassmeten frå plats.
Blanda samman riven ananas ( eller kör den i matberedaren) med creme fraiche och vanilj, blanda väl. Häll denna blandning ner i det ogräddade pajskalet och grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Serveras med lite lättvispad grädde.

 

Bloggar etiketter: ,