Läcker äppelkaka
Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara lite deg som ska användas till garnering). Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel. Kavla ut resten av degen i [...]
Min bästa äppelkaka
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i 6-8 klyftor. Koka klyftorna i vatten, vin och strösocker till en ganska lös kompott.  Rör samman ingredienserna till täcket så det blir en jämn smet.  Bred ut äppelkompotten i en smord ugnssäker form och täck med mandelsmeten. Grädda kakan i 225 graders ugn cirka 20 minuter. [...]
Jennies äppelpaj
10 äpplen 3 msk mald kanel 1 dl socker 150 g smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ dl sirap En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås. 1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och hälften av sockret, [...]
Äppelpaj med honung
Hacka snabbt samman mjöl, socker, salt, smör och ägg till en slät pajdeg som får vila kallt ca en timme. Kavla ut degen (mellan bakpapper) till en tunn kaka ca 24 cm. Lägg över på plåt med bakpapper och tryck upp kanterna runt om. Forma dem med mjölad tumme och gaffel. Sätt ugnen på 175°C. [...]
Enkel äppelpaj – enklaste äppelpaj receptet
Enkel äppelpaj – recept på den enklaste äppelpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott! Ingredienser fyllning: - 5 äpplen (fasta, syrliga) - 1 dl socker - 1 msk kanel Ingredienser pajdeg: - 1½ dl vetemjöl - 1½ dl socker - 100 g smör eller margarin Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Medel Gör [...]
Äppelkaka äppelpaj
Recept på äppelkaka, äppelpaj som är en smulpaj med äpplen. Enkel och god äppelpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums: * 6 äpplen * 2 msk socker eller efter smak * Pajdeg: * 1 dl vetemjöl * 1 dl grahamsmjöl eller havregryn * 2 tsk socker * 100 g [...]
Mammas knäckiga äppelpaj
Portioner: 4 – 6 Ingredienser * 6 – 8 äpplen * 1 valfri mängd socker * 1 valfri mängd kanel Täcke * 125 g smör eller 125 g margarin * 1.5 dl socker * 2 dl vetemjöl * 0.75 tsk bakpulver Tillagning Värm ugnen till 200 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i [...]
Äppelkaka från Alsace
Hacka ihop smör, mjöl, socker och en äggula i matberedaren eller direkt på bakbordet. Arbeta ihop till en deg som får vila i kylskåpet minst en halvtimme. Tryck ut degen i aluminiumform eller i en form med löstagbar kant (24cm diameter). Skala äpplena och dela dem i kvartar. Skär äpplena i klyftor och lägg i [...]
Äppelpaj med katrinplommon och valnötter
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela valnötter och katrinplommon. Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i [...]
Annorlunda äppelpaj
Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200C i ca 15 minuter.  Riv mandelmassa och strö ut det i pajformen.  Vispa smör och socker poröst. I en annan skål vispar man äggvitorna till ett hårt [...]