LCHF recept för Roquefortfylld kycklingfilé

LCHF recept kycklingfilé

Roquefortfylld kycklingfilé inlindad i serranoskinka för dig som äter enligt LCHF!

Roquefortfylld kycklingfilé á LCHF
Portioner: 2 st
Tid: 40-45 minuter

Ingredienser
2 kycklingfiléer
100 g roquefortost
4 skivor serranoskinka
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
½ hönsbuljongtärning
Dragon
Salt
Peppar

Blomkålsris:
Smör
1 blomkålshuvud
50 g sockerärtor
½ hönsbuljongtärning
Salt
Peppar

Så här gör man

Börja med att sägga ugnen på 180ºC med varmluft eller 200°C i vanlig ugn.

Gör sedan ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med ca hälften av roquefortosten, typ 50 gram. Linda sedan serranoskinkan runt kycklingfiléerna så att snittet inte syns. Använd gärna steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop.

Stek sedan kycklingfiléerna tills dom får en fin yta. Medans du steker kycklingfiléerna kan du ta fram en ugnssäker form och blandar crème fraiche, grädde, resten av osten, smulad hönsbuljong, dragon, salt och peppar. Lägg sedan ner kycklingfiléerna i såsen och stek färdigt i ugnen i ca 30 min.

Riv sedan blomkålshuvudet i ett rivjärn på det grövsta och stek sedan i rikligt med smör. Krydda med salt, peppar och smula ner hönsbuljongtärningen. Skär sockerärtorna i mindre bitar och vänd ner i blomkålsriset.

Vispa till såsen och servera med en sallad!

Recept från http://karinslchf.blogg.se/

ûberenkel glasstårta
Yngsta dottern önskade glass till sin födelsedag och då gjorde jag en väldigt enkel och god glasstårta. Tog bara 2 st olika färdiga tårtmousser (påse) och la marängbotten emellan. Jordgubbar ville hon också ha och som tur är hittade vi fina i affären.  Sen kunde var och en ta vilken glass-sås som de ville.
Fördelen med att använda tårtmousse är att den smälter inte utan den tinar bara upp och blir en moussetårta:)
LCHF recept för fisksoppa med sting

LCHF recept fisksoppa

En god LCHF soppa med lite sting i!

LCHF fisksoppa med sting
Portioner: 4 st

Ingredienser
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 fiskbuljong
2 dl paprika och chili crème fraiche
4-5 dl grädde
400 g fryst lax
2-3 dl frysta grönsaker efter smak och tycke, jag använde ärtor, majs och paprika blandning.
Citronpeppar

Så här gör man
Börja med att fräsa vitlök och löken i smör. Tillsätt sedan en buljongtärning och lite vattne.

Häll sedan i créme fraichen, grädden och laxen, som du har skurit i tärningar. Smaka sedan av med citronpeppar.

Tillsätt sedan grönsakerna och servera!

LCH recept för smarrigt lchf bröd

LCHF recept bröd

Ett gott och enkelt bröd som är perfekt för dig som går på LCHF dieten!

Smarrigt Lchf bröd
Tid: 30 minuter
Portioner: 6 st

Ingredienser
50 g apetina eller annan fetaost
1dl turkisk youghurt
1 ägg
2msk fiberhusk
2tsk bakpulver

Så här gör man
Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ihop ost, youghurt och ägg. Rör sedan ner fiberhusk och bakpulver.
Blanda väl och låt stå 10 min.

Gör sedan bollar och lägg på pappersklädd plåt. Garnera med solroskärnor eller andra frön om du vill.
Grädda i ca 18 min i 200grader.

Låt bröden svalna helt på plåten innan du rör dem. Njut!! :)

Skrivet av Anna från http://vitdrom.blogspot.com/

Smarrig knaprig äppelpaj!
Den här pajen har på en bakning blivit en klar favorit! Smarrig, knäckig och enkel! Slängs ihop i ett nafs… och smakar helt ljuvligt!Knaprig äppelpaj med egengjord vaniljsås Ingredienser 1 pajform 6 äpplen, skalade och skurna i skivor 150 gr smält smör 3 dl havregryn 2 dl socker 0,5 dl sirap 1,5 dl vetemjöl 0,5 [...]
Knäckig äppelpaj med havregryn
Knäckig äppelpaj med havregryn – ett enkelt och härligt äppelapaj recept för att göra en frasig och knäckig äppelpaj med havregryn. Äppelpajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga äppelpajen! Ingredienser 6-8 äpplen 150 g smör 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl [...]
En härlig äppelpaj
Blanda alla dessa ingredienser utom äpplen i en bunke. Häll i en pajform. Äppelklyftorna lägger du omlott snyggt över.Strö över lite kanel och socker.Grädda i ugn i 175 grader i 45 min. Antal: 10 port. Ingredienser: ½ dl smält smör 1 burk gräddfil 1 kaffekopp socker 2 kaffekopp mjöl 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver [...]
Gammaldags Äppelkaka
Blanda de torra ingredienserna, fördela smöret däri, tillsätt mjölk och ägg. Häll i smord och bröd form, vänd äppelklyftorna i socker och kanel, lägg dem på smeten. Grädda kakan ca 35 min i 160 grader. En väldigt god kaka som blir saftig. Ingredienser: 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2tsk bakpulver 1tsk vaniljsocker 50 g [...]
Fransk äppelkaka
Ett härligt och enkelt fransk äppelkaka recept. Ingredienser: 3/4 kg (6 medelstora) äpplen 1 dl mandel eller hasselnötter 100 g smör eller margarin, rumsvarmt 1 1/4 dl socker 2 ägg Gör så här 1. Hacka mandeln. 2. Rör smör och socker smidigt och poröst. 3. Skilj gulor och vitor. 4. Blanda smör, socker, mandel och [...]
Socker äppelkaka
Ingredienser 4-8 äpplen beroende på storlek 4 ägg 2 dl Dansukker Brun Farin Strö 1 tsk kanel 1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver 1/2 dl Dansukker Fibrex 75 g smält smör eller margarin 1. Sätt ugnen på 175º. 2. Vispa ägg och farin pösigt. 3. Blanda kanel, vaniljsocker, potatismjöl, Fibrex och [...]