Pasta Alfredo

Rykande het pasta Alfredo. Oemotståndlig! Den här varianten har jag gjort med kyckling, gröna ärtor och smaksatt med parmesan, vitlök och rosmarin.

En äkta Alfredo heter Fettuccine Alfredo och är egentligen inte alls lik denna amerikanska variant.

Det var Alfredo di Lelio som i Italiens Rom skapade rätten från början år 1908 till sin hustru efter att deras första barn var fött. Han ville se till att hon fick tillbaka sin aptit och rörde ihop smält smör med massor av parmesan som han sedan blandade med pasta. Sex år senare öppnade han sin egen restaurang och döpte den till Alfredo.

Än idag kan man avnjuta originalet på restaurang Alfredo alla Scrofa i Rom.

Ursprungsreceptet är väldigt enkelt. Fettuccine med extra smör och riven parmesanost.

Det finns idag oändliga varianter av denna rätt, det här receptet är väl det som mest liknar Chicken Alfredo som ni säkert känner igen.

Såsen består inte av extra smör utan grädde, smaksatt med vitlök, rosmarin och finriven parmesan. Jag använder också pastavattnet till såsen för att få den riktigt krämig och dryga ut grädden med. Otroligt gott tillsammans med brynt kyckling och gröna ärtor.

6 port

Det här behöver du :

400 gram stekt kycklingfilé

4 port kokt Fettuccine el tagliatelle

4 finhackade vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 knippe färsk, finhackad rosmarin

3 dl grädde

200 gram Parmigiano-Reggiano

2 dl pastavatten

Trocomare örtsalt

Svartpeppar

250 gram gröna ärtor

GÖR SÅHÄR :

Finhacka vitlöken och fräs på i stekpanna i olivolja. Tillsätt finhackad rosmarin som får fräsa ihop ett par minuter. Slå på grädde och sänk värmen. Finriv parmesan och rör ner i såsen. Tillsätt kokande pastavatten och låt såsen sjuda till en krämig konsistens. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.

Vänd ner den nykokta pastan i såsen tillsammans med kyckling och gröna ärtor. Servera.

Kyckling har jag bara stekt i bitar i olivolja och kryddat med salt och peppar.

Bon appetit!

Laxfettuccine – Miracle Noodles Fettuccine

Här kommer en gammal goding som vi haft som favorit i familjen Laxpasta, då var det pasta nu är det Mirakel Nudlarna som fått ta platsen som pasta. Givetvis går den att göra utan fettucine om man vill det.
2-3 portioner

200 gram  varmrökt lax, går också bra med kallrökt.
3 dl grädde
ev 1 dl torrt vitt vin
2 dl riven god ost
2 påsar Miracle Noodles Fettuccini

Gör så här:
Skölj fettuccinin väldigt väl i kallt vatten. Sprid den i väl smord ugnsform, får gärna ligga lite klattar här och och var av smör.
Strö ev lite salt och peppar över fettuccinin. Fördela laxen i mindre bitar över nudlarna.
Slå över grädden och ev vinet, strö rikligt med riven smakrik ost över. Gratinera i ugn 200 grader i ca 10-15 min. Den ska bara få lite vacker färg.
Servera med en grönsallad och njut!

Tips: Vill du ha tjockare sås så häll grädden och vinet i en skål och vispa i 0,5 tsk Redix , slå den sedan över formen.

 

Bloggar etiketter: ,

Räkpanna med miracle noodles fettuccine

Shirataki nudlar har vi haft hemma förut i olika perioder, inköpta på LCHF butiken.
Dessa här har jag fått som varuprov av Miracle Noodles, de frågade om jag ville prova dem i ett annat inlägg. (då någon undrar “hur det ligger till”)

Ibland är det trevligt att bara kunna snabbt hiva ihop något och denna räkpanna är gjord på mindre än 10 min.
Snabbmat kallas det ;)

Här smörfräste Elisabeth (dottern) ihop sin snabblunch med paprika i olika färger med lite  purjolök. Kryddade med vitlök, curry, salt och peppar och några dofter chilipulver. Hivade ner en hel del frysta räkor och i med väl sköljd i kallt vatten fettuccine ur en st Miracle Noodles påse. Låt fräsa samman.

Smaklig måltid!

ps. snart kommer mer med nudlarna då jag har ett par “sött och salt” idéer själv ;) . ds

 

Bloggar etiketter: , ,