En god och snabblagad laxlunch för två personer!
LCHF Laxtärningar med champinjoner, grillad sparris och äggmajosås
Portioner: 2 st
Ingredienser
200 g lax
200 g champinjoner
100 g färsk grön sparris
2 kokta ägg
2 msk majonäs
1 dl creme fraiche
Gör så här
Börja med att koka 2 ägg till den kalla såsen. Ta laxen och tärna ner den i mindre bitar, stek den i smör i en het panna och krydda med salt, citronpeppar och vitlök. Dela champinjonerna i lagom stora bitar och släng ner de också. rör runt så de inte bränner fast i pannan. När äggen kokat klart så hacka de, och lägg i en skål tillsammans med majonäsen och creme fraichen, smaka av och justera med kryddor.
När laxen och champinjonerna fått färg, så lägg upp tillsammans med såsen, och släng ner sparrisen i pannan några minuter, krydda med flingsalt och innan du lägger upp sparrisen, så ringla lite smält smör över.
Smaklig måltid!